Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2017. 18:28h.

La Fiscalia belga demana extradir Puigdemont

Pels presumptes delictes de rebel·lió i malversació

La Fiscalia belga demana extradir Puigdemont

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

La Fiscalia belga s'ha mostrat partidària de l'entrega a Espanya de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i dels quatre exconsellers que l'acompanyen a Brussel·les. La Fiscalia accepta els delictes de rebel·lió i sedició que la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela els imputa, però no el de prevaricació, segons ha informat Europa Press. 

"La fiscalia ha demanat l'execució de l'ordre europea excepte pel delicte de prevaricació, tal com es recull a l'ordre de detenció espanyola" ha explicat Christophe Marchand, un dels advocats dels exconsellers.

El ministeri públic considera que els delictes de rebel·lió i sedició que se li imputen a Carles Puigdemont, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Toni Comín encaixarien amb l'ordenament jurídic belga mitjançant la qualificació penal de "coalició de funcionaris".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 MJ, Sabadell, 18/11/2017 - 02:48

#1

jajaja,Rodejet, la fiscalía belga té el mateix criteri que l'espanyola (a excepció del delicte de prevaricació). Gol por toda la escuadra. El jutge encara s'ha de pronunciar, igual que aquí. L'única diferència son les mesures cautelars. Els fiscals belgues també deuen ser franquistes...

#8 Grauero, Gurugu, 17/11/2017 - 22:29

https://www.amnesty.org/es/countries/europe-and-central-asia/belgium/report-belgium/

No se que esplicaciones piden las autoridades de la justicia belga?

#8.1 Irene, L'H, 17/11/2017 - 22:44

Pues se piensan que estamos en pleno franquismo, y que los centros penitenciario españoles son checas de los Urales, unos gulags inhóspitos, donde se tortura a los presos. España es un Estado de Derecho, con cárceles tan modernas que me dan ganas de delinquir, para ahorrarme el alquiler de mi piso, gastos de suministros y gimnasio.

#7 Irene, L'H, 17/11/2017 - 22:23

Veig que el centims que vaig dedicar a estudiar Dret van servir per quelcom. Ja pensava que no. Pero avui torno a tenir fe en el Dret, que te unes normes universals. Gracies.

#6 Alejandro, Barcelona, 17/11/2017 - 20:46

Fuigdemont: Todo el daño que intentáis hacerle a España se os será devuelto, no le quepa dudas.Qué habréis dicho de las cárceles para que el juez pida un informe, cuando de sobras sabéis el confort de que gozan nuestras cárceles, un confort que ya lo quisieran muchos ciudadanos. Recuerde que el tiempo pone a cada uno en el sitio que merece

#5 FERRANOT, BARCELONA, 17/11/2017 - 20:10

Estrenera us espera!!