Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2009. 06:22h.

La fiscalia investiga Unió

Un proveïdor implica el diputat al Congrés Sánchez Llibre en pagaments irregulars

La fiscalia investiga Unió

Josep Sánchez Llibre, a l'antiga seu d'Unió, en una foto d'arxiu

La Fiscalia de Barcelona està investigant el presumpte pagament irregular de despeses d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), relatives fonamentalment a l’organització de congressos, per part de la Fundació Catalunya i Territori, pròxima al partit democristià, i de tres empreses, segons informa El Periódico. La citada fundació està presidida per Josep Boqué Cos, exdirector general de Consum en els governs de CiU la dècada dels anys 90 i considerat políticament un home pròxim al diputat al Congrés Josep Sánchez Llibre. Un proveïdor ha implicat davant de la policia el parlamentari al declarar que va ser aquest polític qui li va indicar que, per cobrar un deute per serveis prestats a Unió, es dirigís a la xarxa d’empreses investigades i a la fundació, a les quals, a més, va haver de girar diverses factures falses.

La investigació abraça també les companyies Fet i Fet, Final Versión i Serveis Gestió i Intermediació. Formen part d’un conglomerat d’empreses radicades a Barcelona, amb molt poca activitat, i que es van fer càrrec, mitjançant factures falses, de pagaments de serveis prestats a Unió. Aquestes firmes es nodrien de diners traspassats des de la fundació. A través d’aquest sistema, Unió es finançava irregularment, al no pagar part dels serveis que va contractar per a la seva activitat política, segons les indagacions.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 sulfuro sulfuro, Barcelona, 17/12/2009 - 19:25

Como investiguen a fondo, y de ello se encargarán los amos de la Fiscalía, va a salir petróleo y veremos a unos cuantos peces gordos de Unió chapapoteados.

#9 Carme, BCN, 17/12/2009 - 12:23

Durante 30 años han hecho lo que les ha dado la gana, sin control alguno. ¿Qué habrá detras de todos estos mangantes?.

#8 linus, mataró, 17/12/2009 - 11:27

Sembla que ja torna a tocar disparar contra Unió. Serà que s'acosten eleccions i la maquinària sociata torna a funcionar a tope...

#7 Dionís Morlans, Malpui, 17/12/2009 - 09:54

"Ladran, luego cabalgamos". Algun diari té una oficina a fiscalia?. Tanta por us fem, o tant desesperats. I aquells que parlen de separació de la federació, no en tenen ni idea del bé que els faríem a aquesta "nomenklatura" de les Españes

#6 Pere, Barcelona, 17/12/2009 - 09:24

Fins que no es separin CDC i UDC, no tornaré a votar Convergència. Els d'Unió són una llosa pel país, i ara s'ha vist més que mai.