Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2018. 16:18h.

La fiscalia investigarà els Mossos

Per la inacció davant l'actuació dels CDR a les autopistes

La fiscalia investigarà els Mossos

La Fiscalia Superior de Catalunya investigarà l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant el tall de l'AP-7 de l'Ampolla de dissabte i en l'aixecament de les barreres de peatge de diumenge. El ministeri públic obre la investigació als Mossos per no haver impedit les accions dels Comitès de Defensa de la República (CDR) d'aquest cap de setmana.

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, mitjançant un decret, adverteix que si es confirma l'"absència de comminació per part de les unitats desplegades" per dissuadir els CDR de les seves accions, aquesta conducta podria donar lloc a responsabilitat, fet pel qual ordena l'obertura d'una investigació.

Bañeres vol investigar si els Mossos van fer o no el que havien de fer després destacar que "es té constància que van comparèixer dotacions dels Mossos d'Esquadra" al lloc dels fets però que "el comportament de les unitats destacades no es va orientar a dissuadir els concentrats de la seva conducta".

Els CDR van ocupar dissabte passat a primera hora del matí l'AP-7 a l'alçada de l'Ampolla (Baix Ebre) per demanar l'alliberament dels líders independentistes empresonats i la implementació de la República. El bloqueig, que va durar més de 15 hores, va provocar el tall de la circulació entre Tortosa i l'Ampolla en tots dos sentits de la marxa, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

El diumenge a la tarda, els CDR van organitzar una acció coordinada per obrir les barreres de les autopistes AP-7, l'AP-2 i la C-16 en plena operació tornada del pont del 6 i 8 de desembre.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 posì, ., 11/12/2018 - 19:15

¿Pero si es tan vàlida,porque no ha buscado,y encontrado otro trabajo desde que cerraron la otra delegaciòn?
Lo que està claro es que ahora Guardiola,llevarà lacito y camiseta amarilla.

#4 Sharp, Tarragona, 11/12/2018 - 18:17

Cortar la autovpista de mas trafico de España por un grupo reducido de personas, durante mas de doze horas, ante la indiferencia de las fuerzas de orden público, y decir que no hubo accion repressora por razones técnicas, es reirse de los ciudadanos y de los conductores atrapados en el lio.

#3 Vikander , Cornellá , 11/12/2018 - 17:49

A ver si empezamos de una maldita vez a depurar responsabilidades y empiezan a rodar cabezas, la primera la de Buch.

#2 botifler1914, Sinitaca, 11/12/2018 - 16:53

A este paso los mossos van a gastar más en abogados que en pistolas tasser.

#1 Fernando, Barcelona, 11/12/2018 - 16:41

Evidentment que invertigar es necessari, pero amb les conclusions hi ha d'haver una posterior acció, aplicant la justicia i que oaguin els responsables del desgavell, aquest seria el ritme normal, pero amb aquests sediciosos només es pot aplicar la mà dura i la severitat, via multes, empresonaments o el que fagi falta, pero tallar-los d'arrel