Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2019. 13:06h.

La Fiscalia no vol que els presos compleixin pena a Catalunya

Considera que els funcionaris no els tractarien amb imparcialitat a l'hora d'avaluar-los

La Fiscalia no vol que els presos compleixin pena a Catalunya

La Fiscalia no vol que els polítics independentistes presos compleixin, en cas de condemna, la pena en presons catalanes, segons la memòria presentada amb motiu de l'inici de l'any judicial -celebrat al Suprem sota la presidència del Rei- per la fiscal general de l'Estat, María José Segarra.

En aquesta memòria es recorda que "les autoritats de la Generalitat de Catalunya, inclòs l'actual Director General d'Institucions Penitenciàries, han mostrat públicament el seu rebuig a la presó provisional acordada". En aquest sentit considera que "aquestes manifestacions poden posar en qüestió les condicions de tranquil·litat i imparcialitat que necessàriament han de concórrer en les autoritats i funcionaris de l'Administració Penitenciària de Catalunya quan hagin d'avaluar els presos si finalment són condemnats".

D'altra banda, Segarra, ha instat a l'independentisme a respectar la decisió del Tribunal Suprem. "Tots tenim la imperiosa obligació d'acatar la sentència que es dicti, sigui quin sigui el sentit de la mateixa", ha afirmat.

També ha sortit al pas de les crítiques per la suposada falta de garanties del judici del "procés" i ha recordat que la vista es va celebrar "sota els més amplis estàndards de transparència, accessibilitat i garanties per les parts" tot i la "extraordinària gravetat dels fets objecte d'enjudiciament".

La fiscal ha defensat que la convivència es basa en "el normal funcionament de les institucions, i singularment del sistema de Justícia" i que la llei s'ha de garantir "a tot el territori nacional".

La redacció de la sentència, d'altra banda, està ja més que avançada i la redacció gairebé enllestida, sense fissures ni discrepàncies entre els seus magistrats, segons informa La Razón, habitualment ben informat de temes judicials. Previsiblement serà donada a conèixer abans del 16 d'octubre, quan Jordi Cuixart i Jordi Sánchez compleixen dos anys a la presó.

Serà una setència en què es donarà compte dels al·legats de les defenses i on quedarà clar, segons aquest diari, que no s'ha tractat de cap persecució d'ideologia política alguna, sinó d'un atac a les estructures de l'Estat, en un procés on s'han respectat tots els drets en un clar missatge la Justícia europea.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#19 Juanico, Bcn, 12/09/2019 - 08:35

Vaja...o aixô de la Llei només s'ha de complir quan convé de part, o s'interpreta la Fiscalia com els va bé a vostès.

#18 Agustino, Barcelona, 10/09/2019 - 10:20

Es una buena idea. Estando en Burgos, Santander o Cádiz, por poner unos ejemplos, podremos comprobar si se siguen haciendo las "costelladas" de indepes en las puertas de dichas cárceles.

#17 Vicam, Sant Sadurní de l’Heura, 09/09/2019 - 22:12

S’han de retirar les competencies de Justicia a les Comunitats Autonomes. No han demostrat prou competència , ni professionalitat ni sentit d’Estat.

#16 El oprimido, Barcino, 09/09/2019 - 18:39

Castellanos juzgando a Catalanes os imagináis que fuera al revés? Pues eso..

#16.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 09/09/2019 - 20:06

Españoles juzgando a españoles, campeón. Te falta algo de culturilla, me temo. Los jueces andaluces y gallegos ¿también son castellanos? anda, estudia un poco que no duele.

#16.2 Figueras, Figueras, 09/09/2019 - 20:29

Me lo imagino, si los que juzgan son Catalanes adoctrinados, seria un circo, como todo lo que hacen

#16.3 Baijal, Barcelona, 10/09/2019 - 00:50

#16

No tenemos tanta imaginación....somos más realistas y sabemos que la república no existe y que los fachas no nos vais a convencer de nada, excepto de vuestra profunda ignorancia y triste mentalidad de perdedores habituales.

#16.4 Menjamela Grandi, Anapurna, 10/09/2019 - 08:30

No sólo castellanos. También riojanos, extremeños, andaluces, etc..
Y no sólo los van a juzgar, también los van a condenar y poner a la sombra para muchos años.
Y tú a tragar.
Jajaja!!!

#16.5 Purria Separata, Mollerussa, 10/09/2019 - 08:59

Amigo, repase cuidadosamente las etiquetas lo que compra, no sea que se esté alimentando de frutas aragonesas, trigo castellano y tomates de Almería...

#15 Juan de Prada Pombo, Mataró, 09/09/2019 - 18:32

en una Cataluña independiente que votaremos tarde o temprano en Paz y libertad. Gloria a nuestros héroes.

#15.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 09/09/2019 - 20:05

No se si era lo que pretendías, pero te ha quedado de lo más casposo y ridículo, solo te ha faltado "patria"

#15.2 Figueras, Figueras, 09/09/2019 - 20:30

Al del maletero? A los que se juntan con asesinos? Al tal Boye?? Urraaaaa