Publicitat
Política · 3 de Novembre de 2018. 10:24h.

La fiscalia rebaixa els mil ferits de la Generalitat a quatre

El ministeri fiscal afirma que "només quatre persones van quedar ingressades en centres hospitalaris"

La fiscalia rebaixa els mil ferits de la Generalitat a quatre

Marta Torrecillas

La fiscalia ha rebaixat la xifra de ferits durant la jornada del referèndum de l'1-O a quatre. En l'escrit d'acusació de la fiscalia en el qual formalitza la petició de rebel·lió contra els líders del procés, el ministeri fiscal afirma que "només quatre persones van quedar ingressades en centres hospitalaris, dues d'elles ferits lleus i altres dos ferits greus".

El ministeri fiscal explica que un dels ferits greus, Roger Espanyol, l'home que va perdre un ull com a conseqüència d'una pilota de goma, va llençar una tanca metàl·lica als agents i que l'altre ferit greu va ser un home que va patir un infart.

"Dels dos ferits greus, un d'ells per l'impacte d'una pilota de goma a l'ull després d'agredir a un funcionari policial mitjançant el llançament d'una tanca metàl·lica, raó per la qual està sent investigat en un procediment judicial, l'altre, en ser víctima d'un infart al centre de formació Adults Joan Carles I de la localitat de Lleida" explica la fiscalia en l'escrit.

L'exconseller de Salut, Toni Comín, va elevar a més d'un miler el nombre de persones ferides per les càrregues policials durant la jornada del referèndum deu dies després de tenir lloc les votacions. Comín va explicar que "ja són més de mil les persones que han sofert lesions físiques, la majoria contusions, però també fractures, incisions, o fissures i hematomes que han anat sortint al cap dels dies". "Els ferits atesos per lesions causades per les càrregues policials durant l'1-O pugen a les 1.066" va dir.

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#47 Manu Kopenawa, Barcelona capital de Tabarnia, 05/11/2018 - 14:02

El destino tiene sus jugadas maestras. Que el unico herido grave de la movida del 1-O se llame Español de apellido es para que te de la risa.

#46 Cajonacona, Barcelona, 05/11/2018 - 11:27

Las mentiras tienen las patitas cortas. Durante el juicio iran saliendo mas y veremos hasta que punto si hubo una organizacion perfecta para separar Cataluña de España. Eso si una organizacion de niños ricos que creian que suyo era un juego. Vuestro sueño de independencia ahora se va a convertir en una pesadilla. Es lo que tiene creerte mas listo.

#45 M, Sabadell , 04/11/2018 - 19:27

Ataluña está boixa

PERICO DE LOS PALOTES

#44 OVNI, ELX, 04/11/2018 - 13:32

Apanya es molt dolenta.

Carles Martinez i Pí.. Jubilat d´Olot

#43 Sharp, Tarragona, 04/11/2018 - 11:32

En realidad rtodo depende del sentido legal de herido po contusionado o aporreado. Un herido,etimologicamente significa que tiene heridas. Un moraton ¿Es una herida?. Un porrafo, produce heridas. Yo no visto ningun video de ambulanvias recogiendo heridos ni por supuestos videos dde las llegadas de ambulancias a los centros sanitarios.