Publicitat
Política · 12 de Setembre de 2017. 20:21h.

La Fiscalia recorda als Mossos que han d'actuar contra el referèndum

El ministeri públic destaca que han de combatre el "delicte"

La Fiscalia recorda als Mossos que han d'actuar contra el referèndum

Josep Lluís Trapero amb Pere Soler Campins

La Fiscalia de Catalunya ha ordenat al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, així com a la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia, que “requisin urnes” i tot el material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre per evitar la “consumació del delicte”. També recorda que els cossos policial han de col·laborar amb justícia a fi d’“investigar els delictes per descobrir i detenir els presumptes culpables, assegurar les proves del delicte, posant-los a disposició judicial”.

“Els funcionaris policials, amb la finalitat d'evitar la consumació o l'esgotament dels delictes, procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments necessaris destinats a preparar o celebrar un referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions per als membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics així com a qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal”, diu la instrucció del ministeri públic.

La Fisclaia recorda a la policia de la Generalitat que “estan obligats a seguir les instruccions” del ministeri públic i subratlla que “l’obediència deguda” als seus responsables polítics “no podrà emparar ordres que comportin l'execució d'actes contraris a la Constitució”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#7 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 13/09/2017 - 09:32

El primer grup d’observadors internacionals del referèndum d’autodeterminació ja s’ha posat a treballar, encapçalat per l’ambaixador Daan W. Everts, un bon expert en organització electoral, amb experiència en processos d’independència i que ha ajudat a negociar solucions en conflictes a tot el món.

#7.1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/09/2017 - 10:27

Doncs fliparà, aquest bon home, quan arribi esperant trobar-se un procés electoral plural, amb mitjans imparcials, reconegut per tots els municipis, sense assetjament als discrepants.., amb una legislació consensuada i aprovada un any abans com marca la Comissió de Venecia...

Pensarà que "aixó es Guinea"

#5 Cat Show 3%, Bcn, 13/09/2017 - 07:40

Trapero ......solo va a obedecer como hasta ahora a Puigdement & Juntspelsi.
Hay que ser ingenuo o directamente idiota para creer otra cosa.

#4 Joan C., València, 12/09/2017 - 22:25

Sincerament, mare meua quin diari teniu!!!

#3 La hora de los egoístas, Bcn, 12/09/2017 - 21:43

Ante todo mucha calma! Ya sabemos que los mossos van a retirar tantas urnas como casos de corrupción del 3% han sacado a la luz.

Tranquilidad en el mundo indepe!

#3.1 Anna, Barcelona, 12/09/2017 - 22:34

Bueno...como mínimo que no estorben! juassss

#3.2 Jordi BR, L'H, 12/09/2017 - 22:57

Al escuchar que tiene que perseguir el delito, tenía que haber detenido al juez por prevaricación. Esto huele a dictadura

#2 Rodejet, Barcelona, 12/09/2017 - 20:58

El Régimen com que no pot convèncer, reprimeix. La repressió és el recurs dels incapaços i dels impotents.