Publicitat
Política · 4 de Juny de 2019. 12:18h.

La Fiscalia veu Junqueras com "el motor principal de la rebel·lió"

El ministeri públic considera que "va ser un cop d'Estat"

La Fiscalia veu Junqueras com "el motor principal de la rebel·lió"

Aquest dimarts ha arribat l'exposició de les conclusions definitives per part de les acusacions, ja en plena recta final del judici del procés. Ha començat la Fiscalia, que la setmana passada ja va fer públiques aquestes conclusions, que mantenien i reforçaven la petició que es condemni els acusats per rebel·lió, a més a més d'altres delictes.

L'exposició oral, que fan els quatre fiscals que han participat en el judici, l'ha començada Javier Zaragoza afirmant que l'anomenat "procés" va ser "un cop d'estat", tot citant un jurista austríac represaliat pels nazis.

"El que va succeir a Catalunya entre el març del 2015 i l'octubre del 2017, particularment des del moment en què s'aprova a l'onzena legislatura, que posa en marxa de manera efectiva tot aquest procés, i sobretot els mesos de setembre i octubre del 2017, és el que en la terminologia de Kelsen, aquest il·lustre jurista austríac que va haver de fugir als anys 30 als Estats Units, davant l'auge del nazisme, es diu cop d'Estat".

"Va ser un cop d'Estat, que, a judici de Kelsen, és ni més ni menys que la substitució d'un ordre jurídic per un altre per mitjans il·legals. I això és el que pretenien els acusats: derogar un dels objectius que s'inclouen a l'apartat primer de l'article 472 del Codi Penal: derogar, suspendre o modificar, totalment o parcialment, la Constitució, i declarar la independència d'una part del territori nacional, que és l'objectiu que s'esmenta a l'apartat cinquè. Això és el procés", ha remarcat.

"Aquestes circumstàncies excepcionals demostren que el que hi havia i el que eren, en definitiva, tots els actes que van cometre, eren un atac contra l'ordre constitucional, no un atac contra l'ordre públic. Per això no pot ser una sedició. La sedició és un acte contra l'ordre públic", ha defensat, a més de considerar que va haver-hi violència, tot i que ha admès implícitament que no va ser "greu" ni "armada", però ho ha argumentat dient que "no calen armes ni militars" perquè hi hagi rebel·lió.

"El processat Junqueras és, com és evident, un dels més importants promotors de l'execució d'aquests fets delictius. Jo diria que és el motor principal de la rebel·lió, el qui ha estat empenyent des de fa molt de temps perquè aquesta situació arribés a tenir lloc. Aquesta decisió deriva de la responsabilitat i del lideratge que ha assumit en el desenvolupament del procés", ha sentenciat.

Per la seva banda, el fiscal Jaime Moreno ha assegurat que la tardor del 2017 va haver-hi violència a Catalunya instigada pels líders independentistes acusats de rebel·lió. El fiscal ha recordat els famosos cotxes de la Guàrdia Civil destrossats el 20S i també altres casos en què va haver-hi danys materials en vehicles policials i similars.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#18 catalanoide , Bcn, 05/06/2019 - 07:44

España es un país con suerte. De este golpe fallido y hasta la de hacer un referendum legal, la ha salvado un proceso en descomposición llamado Bretxit, q ha puesto las orejas tiesas a Europa. Las marañas de ese proceso o cualquiera de separación no las quiere nadie....

#17 Lolo, Barcelona, 04/06/2019 - 19:47

"Como se prueba que los Mossos eran parte del plan?... .Si uno lee los correos del Sr. Form, ve claramente que fue informado SIEMPRE por el Sr. Trapero de todos los incidentes...". Javier Zaragoza, Conclusiones del Ministerio Publico, Junio de 2019.
Por fin sabemos que ha estado argumentando Trapero en Fiscalia para salvar su trasero.

#16 Cataqueee, Montcada i reixac, 04/06/2019 - 18:54

El que me ama mucho,fue el que durige a todo su equipo...el de Las Franqueses,el "tetas gordas"el bocas juex...el es el maximo responsable...es un cura malo.

#15 M. Pilar, Barcelona, 04/06/2019 - 16:27

Yo he creído siempre que Junqueras ha sido el principal promotor de esta locura que hace ya 7 años que todos los catalanes padecemos. Nunca me ha engañado su escenificación de buena persona incapaz de hacer daño a nadie. Sus pecados los limpia en el confesionario.

#15.1 Jordi BR, L'H, 04/06/2019 - 19:46

Junqueras no te ha engañado a ti ni a nadie siempre ha sido independentista; lo cual siempre se había dicho que no era un problema en una democracia como la española......hasta que gana unas elecciones tras otras

#15.2 Para Jordi BR, Barcelona , 04/06/2019 - 21:29

El problema es dar un golpe de estado

#15.3 Jordi BR, L'H, 05/06/2019 - 10:29

No hay nadie absolutamente nadie en Europa que diga que lo que pasó en Catalunya fue un golpe de Estado, NADIE

#14 Marga, San Cucufate del Valles, 04/06/2019 - 16:22

Los tribunales de Bélgica, Alemania, Suiza y Escocia junto con Amnistía Internacional y la ONU no ven delito. Lo que si es delito es que un estado que se hace llamar democrático se comporte como si Franco no hubiera o hubiese muerto.

#14.1 A Marga , Barcelona , 04/06/2019 - 19:07

Marga, no seas mentirosa. Nunca han dicho que no ven delito.

#14.2 Daniel, Barcelona, 04/06/2019 - 19:58

La ONU??
Por favor, si es Usted tan amable, comuniquenos la fecha y el numero de la resolucion de la Asamblea o del Consejo de Seguridad al respecto de este asunto. Quiero creer que el nacionalismo no miente en temas tan serios con este. Muchas gracias por su respuesta.