Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2011. 13:03h.

La fórmula escocesa per ser independents

Jim Mather: "Quan els empresaris i els mitjans de comunicació ho tenen clar, tota la societat segueix"

La fórmula escocesa per ser independents

L'ex ministre escocès Jim Mather, durant la conferència

L'exministre d’Empresa, Energia i Turisme del govern escocès, Jim Mather, ha afirmat a Barcelona que “per aconseguir la independència és fonamental parlar amb la gent i convèncer els empresaris”. Mather ha fet aquestes declaracions en una conferència a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia de la UB.

Mather ha afegit que Catalunya pot aprendre d’Escòcia que “la feina ben feta dóna resultats”. El veterà polític escocès ha remarcat que “cal treballar per comunicar a tothom però en especial als empresaris i mitjans de comunicació,elsavantatgesdela independència”. Segons ha manifestat, “quan els empresaris i els mitjans de comunicació hotenen clar,tota la societat segueix i s’estructura per a treballar conjuntament pel mateix objectiu”.

L’exministre ha asegurat que estem vivint una segona Renaixença “que ens hauria de permetre aconseguir els nostres anhels”. Mather ha compartit amb l’auditori el procés seguit per l’Scottish National Party, que els ha permès passar d’una situació de 35 escons d’un total de 129 l’any 1999 a la majoria absoluta amb què avui governa Escòcia.

El Cercle Català de Negocis ha fet una valoració molt positiva de l’estada a Catalunya de Jim Mather. Joan Canadell, secretari general del CCN, que va obrir la conferència que ha presidit la degana Elisenda Paluzie, ha destacat l’esmorzar conjunt amb l’associació empresarial FemCat i ha qualificat d’”apassionant” la conferència, durant la qual Mather va destacar que amb els estudis del CCN es posa en evidència que una Catalunya independent seria l’Holanda del mediterrani, tant en PIB per capità, en percentatge d’exportacions com en nivell d’atur.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 projecte, bcn, 24/09/2011 - 09:40

amb aquest comentaris ja es veu el nivell d'inteligència que es gasta a les espanyes. Feu, feu, aneu-vos rient dels altres i no us mireu les vostres vergonyes, que mica en mica anem avançant cap a la llibertat. Només sabeu insultar i destruir. Si no us agrada, fora de Catalunya, aquí a treballar.

#9 Martínez-Jofre, Barcelona, 24/09/2011 - 08:43

Los muertos-de-hambre escoceses no se independizan porque dependen económicamente de la metrópoli inglesa. Eso sí, dar por culillo saben un rato, como nuestros buenos amigos catalanistas. Cosas de garrepas.

#8 joan, manresa, 23/09/2011 - 17:57

El Casal,17,50h .-Sr.Mather algu no ens cuadra.Cert el seus arguments,pro no están al 100%,trobem a faltar --" Que la societat senti i vulgui ser independent"--no que façi l'ase...De totes maneras ya han fet el primer pas.,pro,no entenem ,si tenen mayoría, a que esperen?.Potser els falta sentir-

#6 natxito, x, 22/09/2011 - 23:45

Otro singinmornin de gira, alagando los oídos de la peña incauta. Parece que sólo el 29% les siguen en la indepenencia (que lo es) http://www.europapress.es/internacional/noticia-apoyo-independencia-escocia-mayor-ingleses-galeses-20110512183529.html Y eso que les hace campaña Sean Connery.

#5 Kropotkin, Vic, 22/09/2011 - 17:04

De todas formas hay algo raro en estos tipos de Escocia. Asi que tienen la mayoría, han hablado con todo el mundo, han convencido a los empresarios, etc. Sin embargo, siguen sin independizarse, a pesar que los de Londres les dicen que cuando quieran... ¿Que pasa aqui? ¿Tienen miedo?