Política · 30 de Gener de 2019. 18:06h.

La fórmula fiscal del PP

Rebaixar Patrimoni, Successions i Transmissions Patrimonials

La fórmula fiscal del PP

Santi Rodríguez (a l'esquerra) i Alejandro Fernández (a la dreta) a la roda de premsa (Foto: PPC)

El Partit Popular català proposa rebaixar l'impost de Patrimoni, Transmissions Patrimonials,  l'IRPF, suprimir pràcticament el de Succecions i Donacions i eliminar cinc impostos propis per tal d'acabar amb "l'infern confiscatori que viuen els catalans".

IRPF: Els populars proposen reduir la fiscalitat en els trams de renda més baixos fins a un 5% així com bonificacions per disminuir la càrrega fiscal sobre famílies nombroses, despeses de guarderia, llibres de text, aprenentatge extraescolar de llengües estrangeres o el lloguer d'habitatge habitual de joves i famílies nombroses.

Impost del Patrimoni: El PPC vol que a Catalunya se situï el mínim exempt a 700.000 euros (la mitjana de les comunitats), i no a 500.000 com és actualment a Catalunya, amb l'objectiu que aquest impost acabi desapareixent.

Impost sobre Successions i Donacions: El PP proposa tornar a la mateixa situació de 2011, amb una bonificació del 99% a tots els hereus de primer grau (cònjuges, descendents i ascendents).

Impost de Transmissions Patrimonial: A Catalunya són els més alts d'Espanya, concretament en el 10% en el cas de transmissió d'immobles i proposa rebaixar-lo al 8%. També proposa baixar el 7% al 6% en el cas de transmissió de pisos de protecció oficial, o en el cas de famílies nombroses, menors de 32 anys o persones amb discapacitat passar de tributar el 5% al 4%.

Supressió dels impostos propis: Els populars volen suprimir els impostos d'emissió d'òxids de nitrogen a l'atmosfera produïda per aviació comercial i d'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produït per la indústria, l'impost sobre begudes ensucrades envasades, l'impost sobre actius no productius de les persones jurídiques i l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica.

El líder del PPC, Alejandro Fernández, ha proposat reduir i suprimir impostos per "traslladar un missatge clar de dinamisme de l'economia catalana, atreure inversió i rebaixar la pressió fiscal sobre els catalans" en roda de premsa aquest dimecres.

El dirigent popular ha denunciat que mentre comunitats com Balears o Madrid tenen tres o quatre impostos propis respectivament, a Catalunya "hi ha fins a quinze impostos propis", fet que demostra que "tenim un Govern absolutament insaciable en termes de fiscalitat, que suposa un fre claríssim a les aspiracions de molts catalans".

Alejandro Fernández ha defensat la necessitat del que ha anomenat "una revolució fiscal que traslladi un missatge clar de dinamisme de l'economia catalana" posant com a exemple d'alleugeriment d'aquesta pressió fiscal les comunitats autònomes on governa el PP.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat