Publicitat

El líder de CiU exposa el seu programa econòmic al Cercle Financer de la Caixa

La fórmula Mas

Mas, durant la conferència

El president de CiU, Artur Mas, ha subratllat que “aixecar l’economia vol dir sobretot reduir les taxes d’atur. No podrem dir que realment hem aixecat la nostra economia fins que no aconseguim que les taxes d'atur a Catalunya tornin a ser d'un dígit i no de dos, en un termini raonable: els propers quatre anys”. Ara la desocupació frega el 18% i arriba al 40% entre els joves, unes taxes que doblen les de la UE, ha recordat.
 
El president de CiU ha alertat d'una sèrie de dificultats per assolir la represa, com són “l'endeutament, els dèficits públics monstruosos i galopants', la vigilància exterior i el baix nivell de formació de la gent que porta molt de temps a l'atur”.
 
Artur Mas ha deixat clar cal “un govern fort, seriós, responsable, amb una majoria sòlida al darrere” i que no es vegi obligat a tancar “pactes complicadíssims amb altres partits”. “Un futur govern de CiU serà un executiu de fets, de paraules i de paraula”, ha reblat.
 
Aquest camí per sortir de la crisi “Catalunya l'haurà de fer en solitari, perquè amb l'estat espanyol no s'hi podrà comptar gaire”. Això no vol dir, ha aclarit, que Catalunya no s'hagi d'entendre amb Madrid mai més, però sí que cal deixar clar que els catalans hi aniran a defensar els seus interessos.
 
Mas ha recordat que el catalanisme polític, primer amb la Lliga de Prat de la Riba i Cambó, després amb l'Esquerra Republicana de Francesc Macià i Lluís Companys, i en els darrers trenta anys de democràcia amb la CiU de Jordi Pujol, ha aspirat a transformar Espanya: “El catalanisme porta un segle intentant fer d'Espanya un estat plurinacional, però aquesta batalla no s'ha guanyat”.

Després de tants intents, ha dit, “aquest tipus de relació s'ha de canviar, perquè no servirà de res 'entestar-se un cop més a intentar que Espanya es converteixi en allò que no vol ser”. “Cent anys és temps suficient per adonar-se que aquest projecte té les limitacions que té”, ha reblat.
 
“Si Catalunya no pot anar a transformar Espanya en un estat plurinacional, el que ha de fer és anar a defensar els seus interessos i abandonar aquell sentit més èpic o líric de regenerar Espanya”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 ramon, barcelona-c, 06/10/2010 - 23:21

Algú podría recordar quina va ser la covertura de TV3 del acte a La CAIXA ? mentre contraprogramaven l'entrevista al president Montilla . Aquella comunista i TV3 em fan vomitar.

#5 contdown, barcelona, 05/10/2010 - 22:48

El que si aporta solucions són els del Triparit. Solucions per a ells, per mantenir els privilegis dels inútils que a la privada serien despatxats i a més portats als tribunals per malversació de diners que no són seus.

#4 Josep, Tarragona, 05/10/2010 - 20:56

Si tot el que aporta Artur Mas es el voluntarisme de rebaixar l´atur, ( seria premi premi Nobel),fà una mica de pena..., el que es tracta es de donar receptes: esforç; treball; no endogamia universitaria; copagament a la sanitat; no mes imigrants;ajuts a la PIME; rebaixa important funcionaris ...

#3 Ben, Reus, 05/10/2010 - 11:53

la Caixa? aquests no són uns dels grans responsables que seguim pagant peatges a Catalunya, entre altres favors a la societat catalana? Prou del mateix, si us plau. Prou d'intoxicar.

#2 Farta de L'entesa PSC,ICV, Igualada la dels pilons, 05/10/2010 - 11:35

Contra l'atur.... Artur!
i psc icv al fons del mar