Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2020. 20:40h.

La fórmula Miró i Ardèvol per derrotar el procés

"Construir un relat alternatiu" i "presència a internet"

La fórmula Miró i Ardèvol per derrotar el procés

Miró i Ardèvol, a la dreta, amb Eugeni Gay i l'extinent d'alcalde de Banyoles Miquel Vilanova

El sociòleg Josep Miró i Ardèvol ha plantejat els cinc punts necessaris per derrotar l'independentisme en un acte celebrat al Cercle d'Economia dilluns passat. L'acte s'emmarcava en una "Crida a la societat civil" per recuperar l'espai del catalanisme després del procés.

El document, en efecte, proposa "recuperar la centralitat en política i construir una nova opció electoral des de la catalanitat" i critica "l'enrocament de les posicions" o les "defenses dogmàtiques i excloents".

Miró i Ardèvol -antic conseller d'Agricultura i regidor de l'Ajuntament de Barcelona amb CiU- va afirmar que "no hi ha solució fàcil" i que "qui ha de resoldre els problemes és la societat civil", però que "cal treballar plegats".

També va advertir que l'independentisme "té la força de qui governa i controla els grans recursos de la Generalitat". "La part de la societat que s'ha tornat independentista s'ha organitzat, participa, es mobilitza i paga quotes".

En la seva opinió, el procés també "ha construït un relat de país que dóna esperances a molta gent", però que davant d'això "cal un relat alternatiu". "El nostre relat és millor perquè és real", va afegir.

També va proposar, "la presència a internet" i "posar en marxa una alternativa electoral" amb la "unió de les diferents opcions catalanistes". L'antic espai de CiU s'ha fragmentat en Units per Avançar (ex Unió), Lliures (Fernández Teixidó), Convergents (Germà Gordó), Lliga Democràtica, el col·lectiu Pau i Treva i els de la reunió de Poblet.

L'objectiu és "minoritzar la representació independentista", "exercir a fons l'autogovern" i "recuperar la influència, el prestigi i la imatge" del catalanisme a la resta de l'Estat i a la Unió Europea.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 jvcs, barcelona, 02/06/2020 - 19:48

Cuando en esa formula de celofán esta Germá Gordo alies el conseguidor y del gremio de los oriol pujolets da idea de la bandarra que pulula ,deberia de estar en la carcel.
saben aquello que dice..... divide y venceras ...per las peles !

#6 Marta, Barcelona, 10/02/2020 - 08:27

El sr. Miró Ardèvol NO és sociòleg!! A veure si ens informem una mica millor!

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/02/2020 - 00:33

El catalanismo nunca será una alternativa al nacionalseparatismo por la sencilla razón de que es su origen, y siempre deriva, como hemos visto repetidamente en la historia, en golpismo nacionalseparatista. Sería un volver a empezar para acabar igual.

#5.1 XMB, Barcelona, 10/02/2020 - 14:23

Catalanismo = nacionalseparatismo + vaselina

#4 Telamarinera, Vng, 09/02/2020 - 21:26

Si el Sr Miro, muy de Iglesia, consiguiera que los religiosos de Catalunya, dejaran de ser punto de apoyo y palanca estelada, mucho se ganaría.
Si los obispos fueran obispos/parroquias, no principies de la Iglesia, sirviendo al nuevo becerro, el nacionalismo estelado, mucho se ganaría.
Del resto.. poco a poco cambiará.

#3 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 09/02/2020 - 21:00

pillada con drogas, alcohol incluido, desde marihuana a cocaina, a juegos online apostando con el móvil, casas de apuestas, prostitución... su vida sin ser punk no tiene futuro.
Para tirar adelante sus cosas que ingieren o hacen, como si fuera el néctar de la vida.