Publicitat
Política · 15 de Maig de 2010. 10:03h.

La fragmentació de l'independentisme

Reagrupament no aconsegueix aplegar tot l'independentisme fora d'Esquerra

La fragmentació de l'independentisme

Canela, amb membres de Reagrupament

Malgrat el seu nom, Reagrupament no ha aconseguit reagrupar tot l'independentisme fora d'Esquerra, almenys alguns sectors que inicialment van veure amb bons ulls la iniciativa de l'exconseller, després se n'han mantingut al marge per uns motius o altres.

A pocs mesos de les properes eleccions al Parlament, doncs, l'independentisme continua dividit: Laporta ja ha deixat clar que, si es presenta ho farà amb el seu propi partit, no amb les sigles de Reagrupament i sectors propers a la CUP han decidit també fer el salt al Parlament.

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, te també gairebé decidit presentar-se en solitari a les eleccions. Espot, que va passar a la història per ser un dels promotors de la xiulada a Mestalla duran la Copa del Rei, té enregistrat ja el nom de Força Catalunya. Als començament de Reagrupament va parlar amb alguns dirigents, però les negociacions no van anar més enllà.

El Partit Republicà Català, una escissió d'Esquerra a les comarques de Girona, també ha fet marxa enrere. Entre el seus dirigents hi ha l'exregidor a l'Ajuntament de Barcelona Agustí Soler, però finalment s'ha quedat al marge malgrat que estava a primera fila, per exempe, en l'acte de presentació de Reagrupament a Barcelona, celebrat a les cotxeres de Sants.

El partit també va difondre un comunicat el passat mes d'abril en el que deixava clar que "no està ni ha estat mai integrat dins de l’associació Reagrupament.cat, si bé alguns dels militants de l’RC en són socis i hi col·laboren activament talment com ho fan amb altres organitzacions de caire cívic, social o cultural". De fet, l'únic dirigent que s'ha passat a Reagrupament ha estat Carles Bonaventura després d'haver transitat successivament per l'MDT, la CUP, ERC, el PI i CDC.

Després hi havia els de Summa Independència -amb el catedràtic de bioquímica Enric Canela- que proposaven una candidatura independentista transversal. Els contactes amb Reagrupament es van estroncar, en aquest cas, per una filtració periodística, però Canela va assistir a la darrera assemblea de la formació i també es va fotografiar a Brussel·les amb 'reagrupats' com mostra la imatge.

Però la manca d'acord amb aquests diferents grups també pot obeir, segons fonts consultades, a la intenció de Reagrupament de no donar entrada al que consideren, en algun cas, independentisme 'friki' ni encetar un nou projecte polític amb l'habitual negociació de quotes.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#54 Juan, Barcelona, 17/05/2010 - 21:04

Pocos y mal avenidos. ¿Cuando se darán cuenta de que su quimera es eso una quimera y por lo tanto algo virtual, imposible de conseguir?.

#53 Lluís, Martorell, 16/05/2010 - 21:59

Un servidor independentista de tota la vida i ara simpatitzant del sector independentista de Plataforma x Catalunya votaré Anglada.

#52 David, Cornellà, 16/05/2010 - 21:51

CiU faria bé de no atacar tant RCat. Al cap i a la fi, després de les eleccions necessitarà segurament alguns escons per a tenir prou majoria i amb RCat pot tenir millor sintonia que amb ERC, que arrosseguen massa traumes.

#51 cartanya, bcn, 16/05/2010 - 13:13

Aixo sempre ho ha dit en Carretero: Ens atacaran per tots els costats", per que som el futur, i ells son el passat, i volen seguir mantenin la "poltrona"

#50 cartanya, bcn, 16/05/2010 - 13:09

E(rc), ja podeu anar fen cans de sirena, que la nau de Reagrupament, sensa cam problema arribara al bon port, i de quina manera!!!!!