Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2018. 22:40h.

La funció pública va a la vaga després d'haver donat suport al procés

CCOO i UGT convoquen el 12 de desembre una aturada general dels treballadors dels serveis públics

La funció pública va a la vaga després d'haver donat suport al procés

Funcionaris aplaudeixen Ernest Maragall el dia de la seva arribada a la conselleria

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una vaga de 24 hores dels treballadors del sector públic per al 12 de desembre en contra de l'última proposta de la Generalitat, que preveu un calendari de retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014 en vuit anys.

En la vaga estan convocats els 160.000 funcionaris de la Generalitat i els altres treballadors d'empreses públiques que van veure retallades les pagues. Un total de 250.000 treballadors estan cridats a paralitzar els serveis públics com a resposta al calendari que ha ofert la Generalitat, que pretén retornar les pagues extraordinàries en vuit anys.

Així ho han anunciat aquest dilluns els sindicats CCOO i UGT en roda de premsa conjunta, on han denunciat que "l'incompliment dels acords signats i de les resolucions aprovades pel Parlament, sumat a la proposta presentada a la darrera reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, representen un autèntic insult i una falta de respecte als treballadors/es de la Generalitat".

La devolució de les pagues extraordinàries dels treballadors públics del 2012, el 2013 i el 2014, que van ser suprimides pel Govern de Mas i el Partit Popular en el marc de les retallades per la crisi econòmica, és una llarga reivindicació dels funcionaris.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Fierecita, montgat, 13/11/2018 - 14:08

Ahora solo falta que se sumen los de la CNT para redondear el sinsentido, cosa esta muy lógica cuando ya tienen la experiencia del boicot a las "Forces d`ocupació" en el Puerto y su decidida defensa del "procés" asi como aplaudiendo con las orejas el Golpe nacionalista.

#13 Fierecita, montgat, 13/11/2018 - 13:55

Se han pasado 30 años sin hacer una verdadera huelga contra la patronal. Abandonaron a los trabajadores a los pies del capital financiero (Reconversiones) UGT y CC.OO solo sirven para calentar sillones en los consejos de administración empresariales... y además poniendo la mano.
Son los máximos representantes de la corrupción.

#12 Fierecita, montgat, 13/11/2018 - 13:48

Fui activista por los derechos de los trabajadores y contra el régimen franquista. Abandoné esos sindicatos (estuve en ambos) cuando los "Pactos de la Moncloa" Indigeribles, algo más que "pactistas" más bien COLABORACIONISTAS traidores.
Solo se atreven a hacer huelga (por un día, no mas) si es contra el "estado" y desde los despachos empresa

#11 anti-nazis, Barcelona, 13/11/2018 - 12:28

Para lo que hacen, demasiado cobran. Además, ¿no estaban todos de acuerdo con el prusés ? Pues hala !!!! a lucir lacito sin cobrar... ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha...

#10 tzatza, bcn, 13/11/2018 - 11:10

Però si l'astut ja ho va advertir : "La independència costarà sacrificis..." . Ara que ha de pagar la fiança, tots els sindicalistes del llacet haurien de tenir un gest i condonar el deute. Fins i tot , col·laborar amb la propera paga de Nadal si escau...

#10.1 Maria, Barcelona, 14/11/2018 - 14:42

Justicia no ha donat suport i es troba en la mateixa situacio. Ens deuen les pagues.