Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2008. 11:10h.

La Fundació Catalunya Oberta demana diners per la crisi

"No volem rebre cap tipus de subvenció pública que limitaria la nostra llibertat"

La Fundació Catalunya Oberta demana diners per la crisi

Acte de la Fundació Catalunya Oberta a favor de Churchill

La Fundació Catalunya Oberta, think tank vinculat a CDC, s'ha dirigit per carta als seus patrons i adherits per a demanar-los diners, perquè "no són temps fàcils ni per a nosaltres ni per al país", segons informa El Mundo. L'entitat rebutja rebre subvencions públiques per a poder mantenir la seva independència. "Ja saps que ni rebem ni volem rebre cap tipus de subvenció pública que limitaria la nostra llibertat", expressen en la carta a la qual ha tingut accés l'esmentat diari. La mateixa està signada pel president de la fundació, Joan Guitart i pel vicepresident, Lluís Prenafeta.

La fundació reconeix que "gràcies a la participació de tots, la capacitat d'influència de la nostra fundació ha crescut sense parar en els més diversos àmbits: econòmic, polític, social, cultural...". Malgrat això, "vistes les circumstàncies actuals, per primera vegada ens dirigim a tots els patrons i membres adherits per a demanar-vos que, en la mesura de les vostres possibilitats, col·laboreu al funcionament de la Fundació amb una aportació econòmica de la quantitat que considereu adient, i que sens dubte serà de gran ajuda per a poder treure endavant els projectes d'enguany".

A la llista de patrons figuren molts altres destacats dirigents i exrndirigents de Convergència, com els ex consellers Macià Alavedra i Andreu Mas-Colell o el membre del CGPJ Alfons López Tena. També l'economista Xavier Sala i Martín, l'escriptor Vicenç Villatoro i periodistes com Joan Oliver -que és director de la Fundació- o Vicent Sanchís.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi, Badalona, 24/07/2008 - 06:44

son masons com en Churchil aquesta colla?

#7 Ariel, Barcelona, 24/07/2008 - 00:38

L'altra preocupació és que un personatge com Prenafeta hi estigui ficat. Aquest paio no en vol de subvencions, necessita directament manegar el pressupost públic. Molt hàbil ell.

#6 Esteve, Bcn, 24/07/2008 - 00:08

Efectivament, la preocupació del poble és el fet que no hi ha cap plaça dedicada a Churchill...

#5 Lo Sisco el Rutx, Terrassa, 23/07/2008 - 19:15

Normal que una Fundació demani als simpatitzants que l'ajudin en la seva tasca.
La notícia, si cas, es que no es un "cementiri d'elefants" ben pagats .com tantes fundacions sociates.

#4 Kropotkin, Vic, 23/07/2008 - 14:52

Muy bien, que Prenafeta, el Lopez, el Sala y el resto de beneficiarios de la generosidad pública se rasquen los bolsillos para defender a Cataluña... ¿O es que no son patriotas?