Publicitat
Política · 15 de Juny de 2017. 22:23h.

La futura República catalana no empaitarà ningú per idees polítiques

Junts pel Sí, CSQP i la CUP aproven una moció que estableix que cap persona "serà perseguida, detinguda, processada ni condemnada”

La futura República catalana no empaitarà ningú per idees polítiques

Puigdemont, durant el ple sobre la pobresa (foto: Rubén Moreno)

El Parlament es compromet a que “mai més ningú serà perseguit, detingut, processat ni condemnat per les seves idees ni en l’exercici dels drets polítics de protesta”, sobretot durant “la construcció de la República catalana”. Així s’estipula en una moció aprovada aquest dijous pels grups de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP, així com també el diputat no adscrit Germà Gordó.

La moció també vol manifestar “l’evident vulneració dels drets democràtics que fa el Regne d’Espanya” i ho exemplifica amb un informe que acaba de presentar el Síndic de Greuges de Catalunya. El text assegura que “en els darrers temps hi ha clars exponents que posen en relleu un afebliment de la separació de poders d’Espanya” i parla en concret de la reforma del TC en que es permet que el Constitucional “apliqui mesures executives per obligar la resta de poders a complir les seves sentències”.

Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, la CUP i el diputat no adscrit afirmen que en el “Regne d’Espanya hi ha casos clarament il·lustratius de l’ús desproporcionat que es fa del Codi penal per coartar el lliure exercici del dret a la llibertat d’expressió i per intentar castigar penalment les veus discordants amb el discurs oficial de les instàncies governamentals”.

Per tot plegat, amb la moció la cambra demana “a la comunitat internacional i al món internacional el seu suport” amb l’objectiu d’aconseguir “la celebració d’un referèndum”. Per aquest motiu, el Parlament “traslladarà una queixa formal al Consell d’Europa, al Consell de Drets Humans de l’ONU, al Comitè de drets Humans, a l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides, al Comissari/a de Justícia de la Unió Europea i al Tribunal Europeu dels Drets Humans” per qualsevol actuació política o judicial que vulneri o pretengui vulnerar la llibertat d’expressió i el principi d’inviolabilitat dels càrrecs electes.

El text fa referència a les causes obertes contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Taula Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet (JxSí) i Joan Josep Nuet (Catalunya Sí Que És Pot).

54 Comentaris

Publicitat
#42 Gregari, VNG, 17/06/2017 - 01:11

No empaitaran a ningú per que no existirà, sino preparemnos.

#41 Gregari, VNG, 17/06/2017 - 01:09

A qui volen enganyar, si el nacionalisme català és odi pur!

#39 Antonio Jesus, que mas da , 16/06/2017 - 17:36

Cuando tienen que ponerlo por escrito, miedo me da

#38 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 11:57

ataos los machos pq no solo os perseguiran y reprimiran, sino q ademas diran q es mentira y lo esconderan y solo hay q ver lo q pasa por el mundo para darse cuenta de q sera asi. ¿Cuantas noticias y reportajes habeis leido sobre el genocidio y las violaciones de derechos humanos q esta cometiendo arabia saudi en yemen? Ninguna.

#37 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 11:40

si, bueno, y tambien se puede estudiar en español segun la ley, y tambien los discapacitados q trabajen deberian cobrar la mitad del sueldo minimo de la generalidad, en fin, q el autor de archipielago gulag, ya explicaba lo avanzada q era la primera constitucion sovietica y como el regimen se la saltaba todos los dias. Es decir, si perseguiran.