Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2020. 18:49h.

La Generalitat, a la cua en inversió en cultura

Inverteixen més les diputacions i els consells comarcals

La Generalitat, a la cua en inversió en cultura

Els ajuntaments catalans i les diputacions provincials han invertit més diners en cultura que la Generalitat, segons mostra l’Informe Anual sobre l’estat de la Cultura i de les Arts. A més, la Generalitat ha rebaixat la despesa en Cultura respecte al 2010.

D’aquesta manera, els ajuntaments destinaven el 2010 un 6,9% a Cultura, mentre que les diputacions provincials hi destinaven un 12,1%. Per la seva banda, els consells hi dedicaven un 1,5% del pressupost. En canvi, la Generalitat hi destinava només un 1,3%.

Les xifres van ser encara més baixes al 2019. La Generalitat va destinar només un 0,8% del seu pressupost a Cultura, mentre que els ajuntaments hi van dedicar un 6,5% i les diputacions provincials un 8,2%. Finalment els consells comarcals hi van destinar un 2% del seu pressupost.

presu.jpg

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marcial, Santa Coloma, 18/11/2020 - 21:24

¿No es cultura la perfomance que protagonizaron los del restaurante de hospitalet en la plaza san jaume? Que yo sepa no fue subvencionada por la generalitat. Ni por la colau. Sin ayudas en este país es imposible vivir del arte.

#1 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 18/11/2020 - 19:30

A ver, a ver, ¿a que bazofia llamamos "la Cultura i les Arts..."? no vaya a ser que la señora de la limpieza tire "el conjunto..." expuesto a la basura... como ya ocurrió en su día a manos de una sensata trabajadora.