Publicitat
Política · 21 de Març de 2020. 17:02h.

La Generalitat amaga informació sobre Igualada

Empresaris van viatjar a Milà quan hi havia el coronavirus

La consellera de Salut, Alba Vergés, amaga informació sobre el brot d’Igualda malgrat que ha apel·lat en diverses ocasions a la “transparència” del seu departament amb la crisi del coronavirus. La versió que està circulant per l’Hospital d’Igualada, segons ha pogut saber e-notícies, és que empresaris del tèxtil van participar en una fira de moda a Milà (Itàlia).

Els empresaris van participar, a la tornada, en el famós dinar de més de 80 persones al que també hi va assistir personal directiu i sanitari de l’esmentat hospital. Entre d'altres el director de l'hospital, Fermí Capdevila; i el marit de la consellera de Salut, informàtic al mateix centre hospitalari. Per això la virulència i amplitud del brot a la capital de l’Anoia.

El viatge dels empresaris es va produir tanmateix malgrat que les autoritats sanitàries ja recomanaven no desplaçar-se a la zona. El cas -encara que més gran- seria similar al del València C.F que es va desplaçar a Milà per jugar contra l’Atalanta de Bèrgam -una de les ciutats més castigades d’Itàlia que ahir es va fer famosa pels fèretres acumulats- a l’estadi Sant Siro de Milà el 19 de febrer.

Milà és la capital del tèxil italià i durant l’anomenada setmana de la moda se celebren diverses fires com The One Milano o la White Milano, ambdues del 20 al 23 de febrer. e-notícies ha intentat aconseguir la versió oficial dels fets en la roda de premsa que cada dia se celebra -aquest dissabte a les tres de la tarda- sobre l’evolució del coronavirus a Catalunya.

La pregunta en qüestió era molt concreta: “per què una infermera d’Igualada ha desmentit la versió oficial del Departament de Salut? És veritat que empresaris d’Igualada van assistir a una fira tèxtil a Milà malgrat que ja hi havia recomanacions de les autoritats sanitàries de no anar-hi? I que després van participar en el famós dinar de 80 persones on també hi havia personal de l’Hospital d’Igualada i del patronat?”.

La consellera ha evitat respondre el tema en concret -com ja ha fet en alguna altra ocasió- i s’ha limitat a demanar disculpes per la versió oficial que va donar ahir juntament amb el Secretari de Salut Pública, Joan Guix.

Vergés ha afirmat que que “si algú s’havia pogut sentir assenyalat doncs això no pertoca, no es qüestió de buscar culpables ni de buscar l’origen” malgrat que tots els experts recomanen sempre buscar el pacient zero.

En la seva opinió l’important és “saber el comportament d’’aquest brot que ha afectat molts professionals sanitaris”, però que “no és qüestió de buscar culpables ni buscar l’origen”, ha tornat a insistir. “En cap cas, dins de l’hospital d’Igualada, hi ha hagut mala praxi”.

La consellera Alba Vergés amb el secretari de Salut Pública, Joan Guix, en la roda de premsa d'aquest divendres
Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#32 Decebut, bcn (tbn), 22/03/2020 - 15:48

La actitud típica de los que mandan en la Dinamarca del sur:
10 - La culpa es de otro
20 -IF la culpa no del otro sino mía, THEN ya no tiene importancia de quien sea la culpa
30 - END

#32.1 Decebut, bcn (tbn), 22/03/2020 - 16:00

O mejor todavía:

10 La culpa es de Madrit
20 IF no se puede echar la culpa a Madrit THEN la culpa es de un subordinado
30 IF el subordinado demuestra que no tiene la culpa THEN ya no es importante de quién sea la culpa
40 END

No es la primera vez que se ve una cosa así en las administraciones de la Dinamarca meridional.

#31 Catanyol, Girona, 22/03/2020 - 14:10

El Wuhan catalán es Igualada
Lo están tapando porque da más rédito culpar a Madrid
Sus mentiras están a la altura de su mediocridad
Va en la linea, siempre, de sus pulsiones hispanófobas...
Dimisión o 155 de verdad
Asco...acordaros de esto las próximas elecciones

#30 Marta, Barcekistan, 22/03/2020 - 13:31

No hay esteladas suficientes para tapar tanta podredumbre y miseria moral de estos degenerados. Estos son el verdadero virus de Cataluña...

#29 Franc, Igualada, 22/03/2020 - 13:15

se lo esta tomando con mucha responsabilidad, calma y resignación, pero todo tiene un limite cuando ves que te están dando una mano para ayudarte y la rechazas.
Creo que sin las voces de aquellos que no creen a pie juntillas las explicaciones no es ser un renegado, creo en la trasparencia no en declaraciones sesgadas e interesada.

#28 Franc, IGUALADA, 22/03/2020 - 13:08

que se están jugando su salud algunos por menos de 1000€ al mes, no se les niegue la ayuda --por identidad política--.
Si ha de venir la ayuda de los que si se están preparando durante todo el año para estas emergencias quiero que vengan ayudar a mis vecin@s. Creo que la población de la Conca d'Òdena esta dando ejemplo.