Publicitat
Política · 11 de Març de 2022. 12:12h.

La Generalitat arracona el castellà a les rodes de premsa

Només es podrà preguntar al final com "altres idiomes"

La Generalitat arracona el castellà a les rodes de premsa

El Govern vol establir un seguit de "normes" pels periodistes que cobreixen les rodes de premsa al Palau de la Generalitat. Una d'aquestes regles remarca que "les rodes de premsa es desenvolupen en llengua catalana, si bé, un cop finalitzada, s'obrirà un torn perquè es puguin formular i respondre preguntes en altres idiomes" sense fer cap referència al castellà.

Des de la Direcció General de Comunicació del Govern asseguren, per justificar aquest seguit de normes, que l'objectiu és que les rodes de premsa "es desenvolupin amb totes les garanties de seguretat per als seus participants" i per aquest motiu que ha demanat als professionals de la informació una "declaració d'adhesió" a aquestes normes, un total de catorze.

També diuen que a les rodes de premsa "no es poden utilitzar expressions injurioses, vexatòries, ni qualsevol altra que pugui lesionar els drets de les persones i/o provocar dany o descrèdit a entitats públiques o privades". Malgrat això, la portaveu del Govern; Patrícia Plaja, va tractar el periodista Xavier Rius de "masclista" i "racista".

Aquestes normes volen garantir, segons exposen, el "ple respecte dels principis i regles establerts pels codis deontològics de la professió periodística". A més, recomanen arribar "vint minuts abans" que comencin les rodes de premsa i demanen als periodistes que "identificar-se pel seu nom, cognoms i mitjà de comunicació" abans de preguntar.

Finalment, el document adverteix que "l'òrgan competent del Departament de la Presidència pot revocar les acreditacions atorgades si la persona titular incompleix les anteriors normes de règim interior, previ atorgament del tràmit d'audiència a l'interessat o interessada i, si escau, la mediació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, al qual la persona interessada accepta sotmetre's".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#35 pepe, Andorra, 14/03/2022 - 11:58

no acabo de entender q interes informtivo puede tener para una persona trabajadora y honrada por lo q digan una panda de vasallos del señor feudal, q ademas de incompententes y nepotistas, son unos, presuntos, corruptos de tomo y lomo. Solo a un medio subvencionado y dependiente del sr. feudal, va a estos sitios, como los del Arriba en su momento.

#34 BEJOTA, bcn, 14/03/2022 - 11:03

PARA COMPETIR EN CATALUÑA POR ESTE ORDEN:INGLÉS, CASTELLANO Y CATALAN. ESTAS SON LAS LENGUAS QUE UTILIZAN ,SEGUN CONVENGA ,LOS LIDERES NACIONALISTAS.

#33 BEJOTA, bcn, 14/03/2022 - 11:01

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .

#31 Alien, Saturn, 13/03/2022 - 22:07

Pues demanda al canto. Y exigir responsabilidad patrimonial por anormal funcionamiento de la administración pública. E INUNDAR AL DEFENSOR DEL PUEBLO CON QUEJAS. ¿Es que no hay nadie capaz de plantar cara a estos tiranos? HAY QUE ENVIARLES BUROFAXES MASIVAMENTE, ADVIRTIÉNDOLES DE LAS CONSECUENCIAS LEGALES DE SUS ACTOS.

#30 Ojotuerto, Calafell.TAB, 12/03/2022 - 11:51

Piden "Adhesiones Inquebrantables".

#30.1 Ojotuerto, Calafell.TAB, 12/03/2022 - 12:20

Así todos los días en la escola catalana......