Publicitat
Política · 13 de Març de 2011. 22:35h.

La Generalitat 'bada' amb el terratrèmol del Japó

El Govern expressa el condol i ofereix ajuda pero no ho fa públic

La Generalitat 'bada' amb el terratrèmol del Japó

Efectes del terratrèmol del Japó

El Govern de la Generalitat no ha adoptat cap iniciativa d'ençà del terratrèmol del Japó de divendres passat: ni ha expressat el seu condol per les víctimes ni ha ofert ajuda humanitària malgrat la nombrosa presència japonesa a Catalunya -amb més de 150 multinacionals- o almenys no consta en la web oficial del Govern.

L'última notícia sobre el país asiàtic és del 10 de desembre, encara amb Roser Clavell de viceconsellera d'Afers Exteriors, quan es va reunir amb el nou cònsol general del Japó a Barcelona, Hidehiro Tsubaki, després de l' aprovació del Pla Japó, que pretén enfortir precisament la presència de Catalunya en aquest país "per tal de garantir els interessos comercials i empresarials mutus"

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, encara amb David Minoves (ERC) de director, en canvi va destinar 350.000 euros a les zones afetacates pel terratrèmol del Perú el 2007. El 2010 també es van destinar 205.000 euros a Haití després del moviment sísmic a més d'ajuda humanitària. En altres ocasions, s'han desplaçat bombers especialitzats en el rescat de persones.

Catalunya té actualment més de 150 empreses instal·lades al seu territori, van començar a arribar als anys 80 i 90, malgrat que algunes com Sony, Honda, Sharp o Yamaha estan en procés de deslocalització, però d'altres -com Nissan- han augmentat darrerament les inversiones.

La badada de la Generalitat amb el terratrèmol de Japó es produeix dues setmanes després que el Consell Executiu nomenés el passat dia 1 els representants de tota l’àrea exterior de l’Executiu: Senén Florensa secretari general d’Afers Exteriors; Salvador Sedó director general de Relacions Exteriors; Carles Llorens director general de Cooperació al Desenvolupament; i Joan Prat delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea.

El secretari del Govern, Francesc Homs, va destacar llavors el currículum de les persones nomenades perquè, en la seva opinió, “un profund coneixement de les institucions internacionals”. “Avui nomenem els representants de la diplomàcia catalana al món”, va afegir.

Fonts del Govern han explicat que "s'ha expressat el condol oficialment, el divendres al migdia es va parlar amb el Consol japonés i s'ha ofert ajuda humanitària d'emergència que fos necessària i s'ha estat en contacte amb el Ministeri per saber si hi havien catalans afectats al Japó".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 elyse, castelló d' empuries, 14/03/2011 - 16:53

nosaltres em dastrosat la terra montant edificis i fen material per exemple el mobles estan fets de fusta i em desmuntant milers de arbres per fer els mobles .!ESTEM DESTROSSANT LA TERRA!

#9 Xavier Montero Cabiscol, Alcarràs (Lleida), 14/03/2011 - 12:40

En moments com aquests es veu la qualitat humana i executiva de les nacions. Ara toca mullar-nos. Si el govern no té calers per a donar un cop de mà al Japó, almenys que gestioni altres tipus de mecanismes com acollides familiars o donacions privades.

#8 vaya, b, 14/03/2011 - 08:21

adios embajaditas

#7 Marc, bcn, 14/03/2011 - 01:16

Están massa ocupats mirant-se el melic... i pensant en coses inútils

#6 Lorenzo, Palma, España, 14/03/2011 - 00:36

Albert, Català pels collons.