Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2017. 18:35h.

La Generalitat busca ara la mediació del Marroc

Puigdemont mantindrà “reunions institucionals” amb autoritats d’aquest país durant una missió empresarial conjunta amb Flandes

La Generalitat busca ara la mediació del Marroc

Raül Romeva amb el president Puigdemont, a Washington

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, mantindrà “reunions institucionals” amb autoritats del Marroc durant una missió empresarial que encapçalarà entre el 7 i el 9 de maig a les ciutats de Casablanca i Rabat, i que es realitzarà conjuntament amb Flandes. El Govern català no ha avançat de moment més detalls de les trobades però ha informat que a les reunions també hi participarà el president flamenc, Geert Bourgeois. E-notícies està a l’espera de conèixer la versió de Presidència sobre aquest viatge.

Puigdemont i Bourgeois faran una trobada bilateral durant la visita al Marroc “per analitzar la col·laboració que els dos territoris mantenen des de 1999 i que, més enllà de l’àmbit econòmic i empresarial, també es produeix en el terreny de la política exterior o la recerca i la innovació”.

La missió empresarial està organitzada per l’Agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat –ACCIÓ-  i hi participaran una vintena d’empreses catalanes i flamenques. El Govern ha informat que el seu objectiu és “explorar l’accés d’aquestes companyies a licitacions públiques del Marroc, cercar nous clients i trobar socis tecnològics i comercials”. Per part del Govern català també hi participaran el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i la directora d’Internacionalització d’ACCIÓ, Judith Hidalgo.

La Generalitat preveu “reunions amb empreses marroquines, institucions, organismes públics i autoritats del país”. Hi participen una desena d’empreses catalanes dels sectors de la logística, les infraestructures, el transport, el medi ambient, els equips elèctrics i electrònics, l’extracció de minerals i les TIC.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#36 elias el moro, morolandia , 21/04/2017 - 15:27

No hace muchos años ,Zapatero daba ayudas de 2500 a 3500 euros por nacimiento, el moro para pasar vacaciones o comprar la furgoneta, no lo tenía complicado, un hijo o dos y a vivir!el gobierno se encarga de todo,ayudas, sanidad, educación..luego salen ni sanos ni educados. el estado empieza a llorar pq las políticas de inmigración eran inadecuadas.

#34 sid, bcn, 21/04/2017 - 10:25

pot aprofitar i recolçar als independentistes Saharauis i als Amazighs, potser funciona. A Aznar no li va anar be, però Puigdemon i Romeva són especials

#33 Alejandro, Barcelona, 21/04/2017 - 10:10

Pues va a ser que no, al menos por lo que a mi respecta. No comulgo con la ética que impera en el pp, ni con la de otros partidos podridos por la corrupción.

#32 botifler1914, SInitaca, 21/04/2017 - 09:58

Pareja de botarates, me imagino al fotógrafo "Pongan cara de inteligentes y hagan ver que miran interesados al futuro".

#31 PQG , Metrópolis , 21/04/2017 - 09:44

Dudo que Marruecos mediase en una cosa como el proceso, yo de Puigdemont me centraría en la misión empresarial y en gobernar Cataluña cuando volviese y me dejaría de buscar apoyos en el extranjero donde no parece tener mucho éxito. (Ni lo parece ni lo tiene)