Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2021. 11:47h.

La Generalitat critica Espanya a Mèxic

Denuncia "el menyspreu d'alguns líders espanyols"

La Generalitat critica Espanya a Mèxic

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha explicat que va criticar l'Estat espanyol en una reunió de presentació que la delegació de la Generalitat va tenir en el Comitè d'Exteriors del Congrés de Mèxic. "vam denunciar que el menyspreu d'alguns líders espanyols cap a Catalunya és similar al menyspreu d'alguns líders espanyols cap al poble mexicà, quan no volen denunciar l'explotació colonial que hi va haver en aquell país", ha detallat a pregunta del diputat de JxCat Josep Rius durant la sessió de control al Govern.

 

 

La titular d'Acció Exterior ha detallat que el viatge a Estats Units, primer Washington i després a Nova York, i a Mèxic, "tenia tres objectius fonamentals": "posar en valor i reafirmar el compromís d'aquest Govern i d'aquest departament amb la cooperació", "el compromís amb la cooperació es demostra amb fets" i "treballar en la qualitat democràtica". "Nosaltres volem que quan la gent arreu del món pensi en Catalunya, pensi en qualitat democràtica", ha reblat.

Victòria Alsina ha anunciat en aquest sentit que el Govern participarà "en un acte que tindrà lloc en el marc del Summit for Democracy que l'Administració Biden està organitzant al voltant del món". "Ho farem participant en un acte des de Barcelona, un acte oficial, que es constituirà com una cimera de reafirmació democràtica, que evidenciï el rol clau que té Catalunya en aquest àmbit", ha dit.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#38 bejota, bcn, 16/12/2021 - 18:04

MEJOR QUE CUIDEIS QUE NO SE VAYAN LAS EMPRESAS Y RECUPERAR LA CATALUÑA NORTE PERDIDA VERGONZOSAMENTE POR MOSSEN PAU CLARIS .

#36 Neferu, Barcelona, 16/12/2021 - 13:35

¿ Ah, sí, en serio? Oye, Navidad cayó en agosto. ¿Ah, sí? ..¡¡Y cuando no es pascua!!! Pues eso, lo raro sería que la Gene hablase bien de España.

#35 Barcelona, Barcelona, 15/12/2021 - 22:53

La Consellera de viajes varios dice que participará en el Summit for Democracy pero no ha debido de informarse que este foro utiliza el Democracy Index. Solo con que lo hubiera ojeado observaría que la España que maldice participará como una de las pocas democracias plenas del mundo https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

#34 Voyage, voyage, Barcelona, 15/12/2021 - 19:35

Aquests indepes fan cagaleres arreu del món, després es sorprenen que ni cristo els hi fagi ni cas i la riota de tothom

#33 Sergi, Cornella, 15/12/2021 - 18:57

Canciller de cataluña? juas juas. Mas bien canciller del Reich.