Publicitat
Política · 25 de Juliol de 2017. 10:33h.

La Generalitat critica, però obeeix

La interventora Rosa Vidal justifica davant Hisenda una despesa de 6.150 euros

La Generalitat critica, però obeeix

Junqueras, Puigdemont i Romeva, en una foto d'arxiu

La Generalitat ha justificat la despesa de 6.150 euros en una partida del pressupost de la Generalitat després que el Ministeri d'Hisenda preguntés fa una setmana si aquesta desviació s'havia destinat a pagar algun preparatiu del referèndum que el Govern vol celebrar l'1 d'octubre.

Davant el silenci de la Generalitat, Hisenda va enviar ahir un segon requeriment, donant un ultimàtum de 24 hores. Tot i les crítiques del president de la Generalitat, Carles Puigdemont i d'altres membres del Govern com el vicepresident Oriol Junqueras a la mesura adoptada pel Govern espanyol per controlar que la Generalitat no gasti "ni un euro" en l'organització del referèndum, la interventora de la Generalitat, Rosa Vidal Planella, va respondre in extremis per desvincular la despesa del referèndum.

Vidal diu en la seva resposta al Ministeri que els 6.150 euros "no tenen relació amb el referèndum", ja que paguen el manteniment d'un programari relacionat amb processos electorals, encarregat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies (CTTI). El Govern espanyol, segons informa El País, assenyala que "analitzarà amb rigor" i de manera minuciosa la justificació de la despesa.

A més, Hisenda ha recordat a Vidal en el segon requeriment que "la resistència o la negativa a subministrar la informació sol·licitada serà objecte igualment de trasllat a les autoritats competents a l'efecte de reclamar les responsabilitats que corresponguin".

La resposta de la interventora arriba després que Puigdemont repliqués dissabte el ministre portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, que aquest divendres va anunciar que la Generalitat haurà d'informar setmanalment que no utilitza els diners del FLA per finançar el referèndum. Puigdemont va escriure fins a sis piulades per denunciar la “guerra bruta” que, al seu parer, fa servir l'Estat espanyol per aturar el procés sobiranista. 

Junqueas, per la seva banda, va assegurar que l'Estat està “inquiet” pel procés. “Quan el Govern espanyol veu que dos terços dels ciutadans de Catalunya, que més del 67% dels ciutadans, diuen que aniran a votar en el referèndum, és evident que el govern espanyol s'inquieta”, va afirmar dissabte des de Poblet. “Comença cometre greus equivocacions com intentar intimidar i amenaçar els treballadors públics o retenir el FLA, quan són els nostres mateixos impostos”, va reblar.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Carlos Gomez, Andreita comete el pollo, 25/07/2017 - 13:01

La testiculina dels nostres audaços simonsbolivar nomes es pura homeopatia


Nomes ha calgut treure la caixa regsitradora per fer aigualir tot el seu teatral mido

#10 Joan the Manager, Barcelona, 25/07/2017 - 12:32

Home, ja està fent rebaixes. Ja no són 80 %. No tenen vergonya, cada dia queda menys per al gran retorn al poble d'aquesta gentola.

#9 Raurell, Barcelona, 25/07/2017 - 12:15

O en el último momento hacen aparecer un enorme conejo blanco o este va a ser el ridículo más grande de la historia.

#8 Carlos Gomez, un saludo del sebolla, 25/07/2017 - 12:12

"Junqueras ordena borrar las pruebas que le vinculen con el referendum"

El Confidencial 24-7-2017

Han convocat alguna cosa ? Han signat algun paper ?

Nomes s´ha atipat de presumir a tort i a dret que ja havien desobeit a deu i sa mare, que nomes es fan cas a ells mateixos pero avui li envien al Montoro tot el que ha demanat i mes

Quede

#7 Teniente Dimitri, BCN, 25/07/2017 - 12:12

confirmado: son para tapar y sellar las alcantarillas de Palau, para que no se escape ninguna rata.