Publicitat
Política · 12 de Gener de 2022. 21:19h.

La Generalitat demana un referèndum per sortir de l'atzucac

Només dos ministres a l’acte del president de la Generalitat a Madrid

La Generalitat demana un referèndum per sortir de l'atzucac

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant un acte del Club Siglo XXI a Madrid, ha afirmat que “l’Estat s'ha d'atrevir a guanyar o perdre un referèndum, és el camí per desbloquejar el conflicte. Nosaltres hi estem disposats perquè som profundament demòcrates i sabem que guanyarem i assolirem la independència. N'estem plenament convençuts i no pararem fins a aconseguir-ho”.

També ha instat el govern espanyol a fer “una proposta per a Catalunya. Ara per ara, no n'hi ha cap per part de les institucions de l'Estat. Som davant d'una oportunitat històrica que no podem desaprofitar”. "La negociació ha d'acabar amb un acord que sigui avalat pels ciutadans de Catalunya votant”, ha dit.

“També ha afirmat que “la meva idea de país és una Catalunya independent dins de la Unió Europea”. Aragonès considera que “la resolució del conflicte exigeix formular propostes concretes i la del Govern sempre ha estat clara: amnistia i autodeterminació. La gran incògnita és què proposa l'Estat. I és urgent i inajornable que ho exposi per poder continuar avançant”,

A l’acte del president de la Generalitat hi han assistit només dos ministres del govern de Pedro Sánchez, com són el titular d’Universitats Joan Subirats o Isabel Rodríguez, de Política Territorial.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#32 BEJOTA, bcn, 17/01/2022 - 11:26

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!

#29 Llop Hammer, Barcelona, 14/01/2022 - 05:15

Yo quiero un referndum para acabar con los referendums

#28 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 13/01/2022 - 15:04

Y estos son los que nos prometieron llevarnos a la paradisiaca Dinamarca del Sur en el avion privado del Guardiola, un avi Florenci a cada uno y un baño gratuito en la piscina de la señora Rahola

No me quiero hacer pesao con lo del Berlanga pero vosotros mismos.

#27 Capit@n España, Purgandus populus!!, 13/01/2022 - 15:00

Por cierto, el referéndum para implementar la totalidad de la enseñanza en catalán YO LO SIGO ESPERANDO, con 30 años de retraso. Para eso no hay referéndum aunque este si sea constitucional.

#26 PolDark, El Vendrell, 13/01/2022 - 12:26

Me pregunto porqué los indepes venden un referendum a la solución del conflicto cuando si sale que sí, el problema simplemente cambiará de bando y si sale que no, ellos volverán a pedir otro referendum hasta que salga que sí...

#26.1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 13/01/2022 - 16:14

Es algo antropológico. Ya se ha convertido en un rito el participar en las ceremonias en honor del Espíritu del Dios Referéndum untados de amarillo. Los hombres mayores tocan flautas sagradas para calmarlo. Son como una válvula de escape lo mismo que otros rituales iguales que se celebran en Papua Nueva Guinea o en desierto australiano.