Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2017. 11:15h.

La Generalitat diu que l’Estat pot arribar a assassinar

Els consellers signen un document que recorda “el paradigma” de “l’assassinat del president Companys”

La Generalitat diu que l’Estat pot arribar a assassinar

Puigdemont signa el document

El manifest del Govern de la Generalitat adverteix de les possibles accions de l’Estat per “aturar la nostra voluntat” i en aquest sentit posa com a exemple “l’assassinat del president Companys”. El text ha estat llegit per la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i posteriorment signat per tots els consellers i alts càrrecs del Govern.

D’aquesta manera, el manifest indica que “la història de la nació catalana ha estat marcada per la lluita per la llibertat. Aquest anhel majoritari del nostre poble ha topat reiteradament amb la imposició d'un marc legal que massa vegades no ha escoltat ni respectat la voluntat popular dels catalans”.

“Quan això ha passat, la diferència no s’ha resolt gairebé mai a través del diàleg, la negociació i el pacte sinó imposant la força de l’Estat i menyspreant les llibertats de Catalunya. Ha estat així al llarg de segles, des de la Guerra de Successió amb el posterior Decret de Nova Planta fins la Guerra Civil i la posterior dictadura franquista”, afegeix.

“En totes aquestes circumstàncies, les autoritats catalanes han acabat represaliades per part del Govern espanyol. El passat més immediat ens recorda que tots els presidents de la Generalitat del segle XX van patir exili o presó per defensar les nostres llibertats, amb l'assassinat del president Companys com a paradigma de fins on ha estat disposat a arribar el poder estatal per aturar la nostra voluntat”, adverteix.

“Els exemples més recents d’aquesta manca de respecte democràtic el tenim en la mutilació per part del Tribunal Constitucional de l’Estatut aprovat pel Parlament i avalat posteriorment pels catalans en un referèndum i la condemna de l’expresident Artur Mas i els membres del seu govern Francesc Homs, Irene Rigau i Joana Ortega per haver posat les urnes”, conclou.

65 Comentaris

Publicitat
#62 LuisAlb, Zaragoza, 23/04/2017 - 00:37

Están comparando de una manera cobarde al gobierno central con una dictadura?

#60 Xexo, Premia, 22/04/2017 - 17:10

Presidente de rebote i los gendarmes imirar lo que les pasa

#58 emprenyat, Barcelona, 22/04/2017 - 09:46

Els estats poden arribar a matar, si. També els revolucionaris.
Es evident que no hi ha cap voluntat de negociar amb l'estat, només es vol provocar-lo.

#57 Taranna, Barcelona , 22/04/2017 - 08:29

Que hierbajos deben desayunar estos pateticos políticos catalufos que les confunde como la noche a Dinio, o son todos unos Dinios. No hablan de los asesinatos del amic Companys?

#55 Pepon, Bcn, 21/04/2017 - 23:55

El alma de Companys se me apareció en sueños y me dijo que le dejaran descansar en paz y que no volvieran con sus antorchas nunca más.