Publicitat
Política · 29 de Gener de 2017. 10:50h.

La Generalitat elabora una base de dades fiscals al marge de la llei

Lluís Salvadó: “com tothom sospita no ens la donaran en un pendrive”

La Generalitat elabora una base de dades fiscals al marge de la llei

El secretari d’Hisenda, Lluís Salvador, durant la conferència

El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, va assegurar que la Generalitat està “creuant 130 fonts d’informació” amb l’objectiu de “tenir una base de dades solvents per afrontar el minut u de la independència”, durant una conferència organitzada per l'ANC al desembre i que recull el diari El País aquest diumenge. També va dir que s’estava “construint la famosa base de dades” perquè “com tothom sospita no ens la donaran en un pendrive”.

Salvadó va afegir que la Generalitat només estava plantejant “un únic escenari que és el més ‘xungo’. “Durant un període de temps que voldríem que durés molt poc, tinguem una cohabitació de dues legalitats i dues legitimitats, i per tant dues agències tributàries que intentin cobrar impostos”, va explicar.

El responsable d’Hisenda català va afirmar que s’estava intentant “cobrar impostos sense la col·laboració dels bancs”. “El que és complex”, va puntualitzar. A més, va posar com exemple el Banc de Sabadell: "Sempre es dóna aquesta pregunta, si el Banc de Sabadell no col·labora amb el pagament d'impostos, què passarà? Estalvieu-vos la pregunta. Estem construint un sistema que només depengui de nosaltres que pugui recaptar tributs sense la col·laboració de tercers que no controlem, o que Montoro controla més que nosaltres ".

Lluís Salvadó ha puntualitzat a El País que és “imprescindible la col·laboració dels Bancs”. “La recaptació dels tributs estatals només la podem fer quan siguem reconeguts com a Estat, perquè si no, ni els bancs ni les empreses ens cediran la seva informació”, ha afirmat.

Les paraules de Salvadó s’han donat a conèixer després de que aquesta setmana transcendís que el jutge Santi Vidal havia revelat en una altra conferència que el Govern ha obtingut dades de manera “il·legal” per poder-les utilitzar a la Hisenda catalana i per a la celebració del referèndum. “El Govern de la Generalitat de Catalunya té totes les vostres dades fiscals. Això és il·legal perquè està protegit per la llei de bases de dades del govern espanyol”, va assegurar.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#24 Mejor Franco, San baudilio de Llobregat= san boi, 30/01/2017 - 14:40

Mejor que vuelva Franco o Trump.
Es igual cualquiera de los 2 pero que vualvan rapido

#23 botifler1914, sINITACA, 30/01/2017 - 11:13

155 ya tardamos

#22 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 30/01/2017 - 09:40

A mi allò que realment em preocupa és que les dades fiscals dels catalans no estiguin en mans dels catalans sinó d'estats que ens espolien fiscalment. Per això els independentistes volem restablir la legalitat catalana eliminada al segle XVIII.

#22.1 siglo XVIII, carcelona, 30/01/2017 - 12:06

existe gente como este idiota de Perpiñán a los que no le gusta la democracia española del siglo XXI y prefieren la sociedad de clases del siglo XVIII. Se hacen llamar a ellos mismos demócratas.

#22.2 botifler1914, Sinitaca, 30/01/2017 - 12:18

Jordi, mil versiones de la misma mala canción, eres muy cansino.

#22.3 K3nny, Bcn, 30/01/2017 - 12:23

Hem de crear un fons comú per crear una màquina del temps perquè tots els nacionalistes viatgin al passat....i tema solucionat.

#22.4 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 30/01/2017 - 13:18

Quan no teniu arguments per debatre civilitzadament us dediqueu a insultar. Si parli del passat és perquè condiciona el present. Que els espanyols no es refereixen mai al seu passa "gloriós"? O és que només poden parlar els qui manen?

#22.5 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 30/01/2017 - 13:22

Si no voleu referir-vos al passat no parleu més de Gibraltar que és el preu que va pagar Castella als anglesos perquè deixessin d'ajudar Catalunya durant la guerra de successió...

#21 M, Sabadell, 29/01/2017 - 22:58

Algunas personas son unos bocazas, y luego delante de un juez, "donde dije digo quería decir Diego".
Ya tenemos a algún juez que lo ha aplicado, y desmentido todo sin llegar a juicio.

#20 Albert Escarré Puig, Barcelona, 29/01/2017 - 22:20

#20

Sra. Neus, por favor en nombre de estedesgobierno de nuestra Catalunya, nos dice a todos que lo que afirmó Santiago Vidal, QUE NO ERA CIERTO. Ahora sale su secretario de HACIENDA, y repite CASI TEXTUALMENTE lo que afirmó S. Vidal. NO NOS QUIERAN engañar somos tontos pero NO tanto.