Publicitat
Política · 7 de Febrer de 2012. 15:37h.

La Generalitat ensenyarà l'Estatut a les escoles

La proposta sorgeix després que el ministre Wert hagi anunciat la substitució d'Educació per a la Ciutadania per Educació Cívica Constitucional

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que, de la mateixa manera que el govern espanyol vol canviar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania per Educació Cívica Constitucional, Catalunya explicarà l'Estatut.

En efecte, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va anunciar la setmana passada aquesta "substitució" i, segons va dir davant la Comissió d'Educació, el temari estarà "lliure de qüestions controvertides i d'adoctrinament ideològic".

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Rigau ha dit que la proposta d'explicar l'Estatut a les aules "sorgeix després que el ministre Wert hagi plantejat que vol canviar l'Educació per a la Ciutadania per una matèria d'Educació Cívica Constitucional".

En aquest sentit, la titular d'Ensenyament ha explicat que "l'Estat té la potestat de determinar l'esquema bàsic d'una matèria", però ha advertit que "si el currículum básic d'aquesta matèria pivota sobre la Constitució, lògicament nosaltres hi posarem l'Estatut i explicarem la vinculació que hi ha".

La consellera ho veu com "una manera d'explicar les competències del Tribunal Constitucional, què vol dir interpretar una llei, etc". "A Catalunya que es parli de la Constitució no ha de ser igual que en altres zones", ha dit.

Preguntada sobre quin és el límit entre aquesta proposta i l'adoctrinament, Rigau ha apuntat que "jo no doctrino si dic que al País Basc hi va haver una resposta 'x' davant de la votació sobre la Constitució. Descric un fet".

Per últim, ha afegit que "el mateix és explicar com va ser l'Estatut del 32, el del 79, com és l'actual i quins procesos han tingut. El pensament crític requereix formació i si no s'expliquen els processos les conclusions poden ser errònies. L'adoctrinament ve quan no s'expliquen tots els processos".

Rigau, amb Homs, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#19 angel, cardedol, 08/02/2012 - 17:32

Sr. Mas i a tots els equips de CyU, voleu portar l´estatut a les escoles? molt bè, pero en ECSpañol, com que voleu que a les escoles sigui vehicular en castellà doncs en castellà.

#18 Francesc, Badalona, 08/02/2012 - 08:25

Doncs se la poden estalviar aquesta assignatura. Si els hi volen parlar d'alguna cosa al nens, facint-ho d'independència i permetin que els nens puguis viure millor quan siguin grans. Amb l'estatutet els estan condeman a ser uns misèries.

#18.1 Víctor, Reus, 08/02/2012 - 09:21

Y que lo haga un profesor llamado Franz Mesmer, que así no se os escapa ni uno de la burricie.

#17 Fran, Barcelona, 07/02/2012 - 21:33

Utilizan las escuelas como ´ingeniería social´. Es una lástima. Luego no tendrán la formación adecuada. Además el país no ofrece oportunidades laborales a nuestros jovenes, éstos tienen que emigrar a Alemania, Reino unido a buscar trabajo,... ¿de qué sirve enseñarles el Estatut ?

#16 -emilio, a, 07/02/2012 - 21:32

en Finlandia hay 4 horas de clase al dia y tienen el mejor nivel educativo. Aqui en cambio parece que busquen matar de cansancio y aburrimiento a los escolares. Normal haya tanto fracaso escolar

#15 julia, barna, 07/02/2012 - 21:01

me gustara ver como explican alos jovenes las partes mas intervencioneista en la vida de los que vivimos en cataluña porque no todos somos catalanes .