Publicitat
Política · 11 de Març de 2020. 12:26h.

La Generalitat esmena Budó

La portaveu del Govern va dir ahir que "tenim els casos controlats"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat l'activació del pla d'alerta pel coronavirus en una roda de premsa conjunta a Palau amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Buch, després que ahir només sortís la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i li restés importància a la propagació del virus a Catalunya. El president i els consellers han comparegut acompanyats pel secretari de Salut, Joan Guix, i pel subdirector de Coordinació i Gestió d'Emergències de Protecció Civil, Sergio Delgado.

Budó només va entrar a parlar del coronavirus disset minuts després de l'inici de la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Abans de fer-ho va detallar acords de Govern com el nou Pla d'emergència exterior del sector químic de Tarragona, facilitar l'accés a les indemnitzacions a dones en situació de violència masclista i els seus fills, simplificar el procediment per obtenir l'habilitació de guia de turisme de Catalunya, la creació de l'Observatori de les desigualtats en salut, l'aprovació de la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei de l'Institut de la Filmoteca, una ajuda de 8 milions d'euros per reparar la captació d'aigua de la dessalinitzadora de la Tordera i les Creus de Sant Jordi que ha atorgat enguany la Generalitat, entre altres acords.

Budó, va reclamar no fer "alarmisme" amb el coronavirus perquè, segons va indicar, a Catalunya "tenim els casos controlats, tenim els positius amb traçabilitat, sabem d'on venen aquestes infeccions, és molt important; i sabem que podem controlar els contactes". "Això és el que ens diferencia d'altres llocs on ja s'ha perdut aquest control", va defensar.

També va informar que s'havien establert restriccions a l'assistència i participació d'aquest personal a congressos, cursos, viatges de formació i altres activitats i que es va recomanar aturar les activitats exteriors en què hi participi més d'un centre escolar. També va remarcar que s'havien suspès les pràctiques universitàries i de Formació Professional als centres sanitaris.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Fierecita, Montgat, 11/03/2020 - 14:58

"tenim els casos controlats"
Vale, los incontrolados sois vosotros.
Ineptos !!!

#3 S. Arna, de Viladecans que es Vila de Gossos, llavors Sarna de Gossos, 11/03/2020 - 13:21

En un país democrático, en mi estado, en mi nación, España, Español, Española sería la dimisión absoluta, pero no, aquí no, son chauvinistas, supremacistas, xenofobos, con piercing en la lengua, para ahorrar la tala de árboles dedicados al papel de water.
Es impresentable e intolerable que ayer diga que tot va bé i avui tot fa figa.

#2 botifler1914, Waterpus, 11/03/2020 - 13:11

Un vendedor de seguros, una dida y un portero de discoteca, como para estar tranquilos.

#2.1 Fierecita, Montgat, 11/03/2020 - 14:56

Solo falta el Pastelero Loco para completar el poker de ases.

#1 Ojotuerto, Calafell.tab, 11/03/2020 - 13:01

Recomiendo que en vez de pagar por el 061 te cobren y no te atiendan, darse un paseo hasta dependencias oficiales. (Diputaciones, consell comarcales, oficinas Generalitat. Departaments varios, Ayuntamienten, y demàs) y preguntar allì por el 061. Si queréis vivir informaros en medios libres. No se hacen pruebas a la población, no se informa nada