Política · 26 de Setembre de 2012. 11:41h.

La Generalitat farà el referèndum sí o sí

Mas anuncia que "la consulta s'ha de fer en qualsevol cas"

La Generalitat farà el referèndum sí o sí

El president Mas, durant el debat de política general al Parlament

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat en el debat de política general del Parlament que "la consulta s'ha de fer i ens agradaria que vostès hi fossin". Mas ha deixat clar -en rèplica al portaveu del PSC, Xavier Sabaté- que es durà a terme amb el vistiplau del Govern espanyol o sense. "La consulta s'ha de fer en qualsevol cas", ha insistit.

Mas, en el seu torn de rèplica, ha recordat que "el cop de porta que li va donar el PSOE al president Maragall va ser monumental" en al·lusió a la proposta del PSC -i del PSOE- d'un "nou federalisme". "Curiós que parlin d'un nou federalisme quan no n'ha existit mai cap", ha insistit.

El president li ha recordat també a Xavier Sabaté que els socialistes catalans, al Parlament, no van votar a favor de la proposta de pacte fiscal i li ha retret que "vostès el que no volen es quedar malament amb el PSOE". Sabaté, per la seva banda, l'ha acusat de no voler negociar a Madrid però Mas ha insistit que, després de la seva trobada amb Rajoy a la Moncloa, "jo no vaig voler fer de president Tarradellas".

El nou portaveu socialista, que ha citat l'entrevista de Duran avui a la cadena Ser, ha acusat CiU d'ambigüitat perquè, "en la seva opinió, "ha utilitzat el pacte fiscal per trencar i per convocar eleccions". "No volem estar en aquesta permanent transició de país", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#17 eg, BCN, 27/09/2012 - 11:42

y los ciudadanos de catalunya podemos tambien incumplir las leyes de la generalitat y los ayuntamientos sí o sí?????????

#16 Santi, Mataró, 27/09/2012 - 06:55

Si, e irá tu padra a votar.....

#15 spanish, Madrid, 26/09/2012 - 23:35

la Gene solo puede hacer consultas no vinculantes cualqueir otra cosa es prevaricacion

#15.3 Gerard, Lleida, 27/09/2012 - 10:14

I què? Doncs prevaricarem! Espanya deu més d'11.000 milions d'€ a Catalunya en varis conceptes (fons de competitivitat de dos anys, disposició addicional tercera, etc.) i no compleix. Això també és infringir la llei. Sumen-nos a Espanya i prevariquem tots!

#14 jan, bcn, 26/09/2012 - 18:17

Una consulta no té per què ser un referèndum... Ho considero una manipulació tendenciosa.

#13 Monti, FULL, 26/09/2012 - 17:58

Espero se independice Cataluña ya!!, lo difícil será que no sigan echando después la culpa a España por la herencia recibida. El victimísmo siempre estará ahí, sino al tiempo lo veremos. Ya veo a los políticos catalanes diciendo aquello de "España nos bloquea en Europa que si no... bla bla bla"