Publicitat
Política · 29 de Març de 2010. 14:07h.

La Generalitat guardona Jimmy Carter

L'expresident dels EUA, guanyador del XXII Premi Internacional Catalunya

La Generalitat guardona Jimmy Carter

Jimmy Carter

L’expresident nord-americà Jimmy Carter ha estat proclamat guanyador de la XXII edició del Premi Internacional Catalunya (PIC), guardó atorgat anualment pel Govern a aquelles persones que contribueixen decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món.
 
El Jurat del Premi ha acordat per majoria absoluta concedir el guardó a Jimmy Carter “en considerar-lo un home de cor i de coratge,que s’ha dedicat al llarg de la seva trajectòria a defensar la pau i els drets humans arreu del món, així com a lluitar per la millora de les condicions dels pobles més desafavorits”.
 
El secretari general adjunt a la Presidència, Jordi Menéndez, i el president delegat del PIC, Xavier Rubert de Ventós, han fet públic aquest migdia el nom del guanyador.
 
Rubert de Ventós ha destacat que amb aquesta decisió el Jurat ha volgut sobretot reconèixer “les accions i orientacions del govern de Carter que molts van considerar pusil·lànimes, però que manifesten també un gran coratge i una lúcida anticipació del futur”. Entre aquestes accions el president delegat del Premi ha subratllat la reunió de Camp David entre israelians i àrabs; el retorn del Canal de Panamà als panamenys; l’establiment de relacions diplomàtiques plenes amb la Xina; el “descobriment” i nomenament de Paul Volcker a la Reserva Federal, des d’on va defensar l’economia productiva enfront del finançament especulatiu, i l’inici del que s’ha anomenat “soft power”, poder tou, que busca més convèncer que vèncer.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Francesc, Girona, 30/03/2010 - 08:09

Catalunya premia el pitjor president dels Estats Units de la seva història , que va deixar el seu pais com uns "xixarel·los", a més per postres és pro Palestí.

#2 Ramon, Barcelona, 30/03/2010 - 07:47

Carter va ser com el Tripartit perquè no en va fer ni una de bona i els desastres causats per les seves mandangues progres van propiciar una reacció de la nació. Però no va ser ben bé com el Tripartit perquè és demòcrata i no és un mal bitxo.

#1 laila, barcelona, 29/03/2010 - 15:37

Vinga premis i premis! al final no hi haurà ningu que no hagi estat premiat per alguna cosa i mentrestant el pais a fer punyetes. Prou, si us plau.