Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2009. 14:44h.

La Generalitat ha auditat cada any el Palau sense trobar res

Castells al·lega que les irregularitats s'han fet a la Fundació, no al Consorci

El conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha excusat en la complexa "arquitectura institucional" del Palau de la Música per a justificar les irregularitats comeses per Fèlix Millet. Castells ha recordat que la Generalitat forma part del Consorci, però ha insistit que els presumptes delictes s'han comès des de la Fundació del Palau de la Música.

La Generalitat ha fet "una auditoria cada any", que es fa "religiosament i ben feta", però que "fins ara cap de les auditories fetes han detectat anomalies" tot i que sí que algunes "salvetats", que no ha especificat. "A les auditories normals és difícil de detectar", ha afegit.

Tanmateix, les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes, que han transcendit àmpliament aquests dies, s'han trobat també al consorci, no a la fundació.

Antoni Castells ha reconegut, d'altra banda, que "és evident que no ens podem quedar indiferents" i que "hem d'explorar al màxim per a millorar tots els nostres mecanismes". La primera decisió ha estat avançar l'auditoria del 2008.

El conseller, arran de les últimes acusacions entre CiU i PSC, també ha afirmat que "hem de preservar el Palau de tota la polèmica, el Palau és de tots" i ha demanat, previsiblement en referència a l'oposició, "evitar una espiral d'acusacions mútues" i una "politització de baix vol".

També s'ha mostrat prudent sobre el funcionament intern de les subvencions perquè "no voldria estendre les sospites sobre totes les fundacions". Castells, en aquest sentit, ha recordat que "la immensa majoria són entitas destinades a una causa noble i desinteressada".

D'esquerra a dreta, l'Interventor Delegat de la Generalitat, Josep Maria Portabella; el secretari general de la conselleria d'Economia, Martí Carnicer, i el conseller, Antoni Castells
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Torrescárcela, Barcelona, 22/09/2009 - 22:51

¡La zorra guardando gallinas! Y esto no es nada comparado con ell pelotazo de Hereu-Laporta. Catalanes, sigamos durmiendo. Así nos va. Un "Ciudadano".

#9 Domènec, Lleida - Catalunya, 22/09/2009 - 20:46

..i cal haver sentit l"amic" Fuentes,el fixatge estrella de CATRADIO(cada dia menys CAT i més sociata), el dilluns al matí,on la seva obsessió malaltissa,fou fer incís en l'inici de la denúncia,no en qui va administrar aquesta denúncia.Pobre xicot...

#8 Domènec, Lleida - Catalunya, 22/09/2009 - 20:40

El pobre Castells ni sap el que dir,davant aquest xantatge.Vol evitar una politització de baixa volada,quan ha estat el seu amic Zaragoza,el sociata,que lo primer que va dir fou que l'engany s'inicia amb el govern de CiU i en cap moment diu on s'acava.

#7 Julio, Barcelona, 22/09/2009 - 17:49

Al pobre hombre que firma "a tu madrre mas": En tu escrito demuestras además de odio, que eres un indocumentado, estas enfermo, mejor deberías ir al medico, cuidate.

#6 kim, ppcc, 22/09/2009 - 16:58

Fa 7 anys que es va notificar les irregularitats, fa 7 anys que el psc es al govern... causalitat? no ho crec i menys quant el Morcilla demana a tothom callar. El tripartit estan fins al coll.