Publicitat
Política · 30 de Gener de 2014. 22:29h.

La Generalitat ignora la darrera sentència contra la immersió

Mas: "no hi ha cap trauma ni cap problema amb la llengua"

La Generalitat ignora la darrera sentència contra la immersió

El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurant el Premi (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que "l'avenç social del català demostra que no hi ha cap trauma ni cap problema amb la llengua", en una advertència llançada després de la darrera sentència del Tribunal Suprem (TS) en què torna a demanar a la Generalitat que faci que el castellà sigui llengua vehicular per a un alumne.

Concretament el TS ha rebutjat un recurs de cassació interposat per la Generalitat contra un acte que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el gener del 2013 que requeria la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per incorporar el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament juntament amb el català, després de la demanda presentada per la família d'un alumne.

En la sentència, l’Alt tribunal espanyol recorda que l'acte del TSJC dóna la raó als recurrents, si bé no en tot el que sol·liciten, ja que no fa referència a la proporció i l'equilibri que hi ha d'haver entre català i castellà, mentre que els pares demanaven per al seu fill i els seus companys "un ensenyament conjunt de les dues llengües oficials, de forma proporcionada i sense desequilibris entre elles".

En el marc del lliurament del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014 a l’escriptora mataronina Care Santos, ha apuntat que “malgrat el que alguns ens volen fer creure des de fora, els que vivim aquí, catalanoparlants i castellanoparlants, sabem perfectament que de traumes i problemes no n’hi ha cap de rellevant, a l’inrevés, hi ha una normalitat molt gran”.
 
El cap de l’executiu català ha destacat que en els darrers cinc anys 500.000 persones que no tenien el català com a llengua d’ús habitual, ara la tenen. En aquests sentit ha aprofitat per dir que “el sistema educatiu que tenim des de fa molts anys i que tots els governs de Catalunya han defensat sempre, fossin del color que fossin, està funcionant amb normalitat”.

Artur Mas ha explicat que el català a la feina ha crescut en 800.000 persones en els darrers cinc anys i que hi ha 260.000 nous lectors de llibres en català. El president de la Generalitat ha subratllat també l’increment de l’ús del català en Internet, on és la vuitena llengua més utilitzada i la dinovena en pàgines web.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#35 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 02/02/2014 - 16:13

S'ha de demandar per prevaricació al TSJC, donat que s'han posat en el terreny del Legislador i a més ho saben. La pena és que el seu Corporativisme parará qualsevol intent en aquest sentit, però ho hem d'evidenciar

#34 Santiago, Madrid, 01/02/2014 - 20:09

El 25% me parece muy poco, mi sobrina vive en Barcelona temporalmente por temas de trabajo y le gustaría que sus hijos estudiaran el 100% en castellano.
Ha pedido en su trabajo la vuelta a Madrid para que sus hijos puedan estudiar en castellano, pero de momento no se lo concede la empresa.

#33 Evidente, bcn, 31/01/2014 - 18:04

La Generalitat incumple el Estatut

#32 Gerard SíSí, Perpignan (Catalunya), 31/01/2014 - 15:52

Un assessor d'Obama defensa que "cada país i cada grup de població decideixi" el seu futur.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ben Rhodes diu que Washington "dóna suport a que hi hagi un procés de revisió a cada país" davant la petició de celebrar un referèndum.

#32.1 Ya, lo sabíamos, 31/01/2014 - 18:03

O sea, que es un problema interno de España

#31 Penjo l'ESTELADA al balcó, fins a l'alliberació!, 31/01/2014 - 14:36

No permetem que des de Castella se'ns digui com hem d'educar als nostres fills, ni quants impostos hem de pagar, ni el que podem o no fer!

Tornarem a cantar victòria

http://www.youtube.com/watch?v=wvhC9p5-LNs

Visca catalunya i visca el català a l'atac!