Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2021. 13:06h.

La Generalitat incompleix les sentències sobre la immersió

El PP ho denuncia i Aragonès no ho nega

La Generalitat incompleix les sentències sobre la immersió

El president del PPCAlejandro Fernández, ha denunciat davant del Parlament les nombroses sentències en relació amb la matèria lingüística incomplertes pel govern català. "Les sentències del Constitucional Suprem i el TSJC en matèria lingüística son molt nombroses. La immersió ni és sagrada ni és indiscutible. Vostès diuen que és un model d'èxit, nosaltres diem que no", ha declarat Fernández.

El líder del Partit Popular a Catalunya ha recriminat que a 'l'Informe Bargalló' el mateix govern reconeixia "a les comarques de l'interior severes carències en castellà i, per altra banda, que a les comarques de l'àrea metropolitana s'observaven severes carències en català". "Això es resol amb la conjunció lingüística", ha volgut afegir.

Pere Aragonès ha evitat parlar sobre les múltiples sentències i ha declarat que"l'objectiu en matèria lingüística del sistema públic d'educació a Catalunya és que els estudiants acabin el que són els seus estudis amb el coneixement de la llengua catalana, però també de la llengua castellana, i, evidentment, d'una llengua estrangera si no dues", ha explicat el president.

El passat mes de març el TSJC va obligar dues escoles públiques a oferir un 25% de l'ensenyament en llengua castellana. I no és l'única sentència en els darrers mesos. Al juny El TSJC va dictaminar que l'alumnat que es presentés a les proves de selectivitat hauria de poder triar "de manera individual" la llengua dels exàmens d'entre les tres llengües oficials: català, castellà i aranès. Una mesura cautelar urgent quan faltaven menys de 24 hores per a l'inici de les proves.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#8 Protágoras, cn.España, 07/07/2021 - 17:17

El objetivo de la inmersión es perpetuar la "etnocracia" que es el nombre técnico que mejor define el sistema político pseudodemocrático vigente en Cataluña.

#7 Fèlix, Santa Maria de Besora, 07/07/2021 - 16:54

Esta absurda pancarta de tan bellas-falsas palabras, resume a la perfección la empanada mental y/o maldad de los ultras fanatizados que desde 1980 llevan aldeanizando y empobreciendo a esta sociedad: Por una escuela de TODOS (!), usaremos sólo una de las dos lenguas oficiales marginando completamente al castellano. ¿Se puede ser más cínico?

#6 Lobisome, BCN, 07/07/2021 - 16:40

Menuda noticia...

#5 pepe, andorra, 07/07/2021 - 14:30

por una España de todos, la escuela en español.....Y Barcelona, autonomía.....

#4 Very, A, 07/07/2021 - 14:23

Aprenden "una llengua estrangera si no dues", o tres o cuatro..... nadie aprende ingles lo sabe todo Dios van a aprender una segunda lengua extranjera...., a menos que consideres el español lengua extranjera y sería la única que medio aprenderian