Publicitat
Política · 28 de Gener de 2021. 11:50h.

La Generalitat intenta salvar la campanya

Concedeix el tercer grau als presos del procés malgrat el criteri del Suprem

La Generalitat intenta salvar la campanya

La Generalitat concedeix el tercer grau als set presos independentistes de Lledoners, també a Dolors Bassa, i encara està pendent que es resolgui el tràmit pel que fa a Carme Forcadell.

Junqueras, Turull, Romeva, Bassa, Forn, Rull, Cuixart i Sànchez podran passar aquest cap de setmana a casa i participar en la campanya electoral. De dilluns a dijous només aniran a la presó per dormir.

El Departament de Justícia ha validat la proposta de tercer grau feta per les juntes de tractament de les presons. Entre els arguments que ho justifiquen: el fet que d'aquí a pocs dies tots els presos hauran superat una quarta part de la condemna i que han passat sis mesos des del primer cop que van assolir el regim de semillibertat, que va tombar el Tribunal Suprem.

En el cas de Carme Forcadell el procediment ha anat més lent i es resoldrà en els propers dies. Es dona la circumstància que la presó de dones de Wad-Ras, on es troba, està confinada per l'aparició d'un brot de Covid. Dilluns totes les internes d'aquesta presó hauran superat la quarantentena.

Ara caldrà veure si la Fiscalia presenta recurs a aquesta decisió, que podria tornar a acabar en mans del Suprem. És la segona vegada que els líders independentistes obtenen el tercer grau penitenciari. Al desembre el Tribunal Suprem va tombar aquesta qualificació per a tots ells en considerar que era "prematur".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 VRaptor, Alicante, 28/01/2021 - 23:36

Igual el TS se le ponen enhiestas las puñetas, porque ya es la segunda vez que la Gene se cree que las leyes de España no van con ella si no es para favorecer sus intereses, y manda a esos políticos, presos, bueno lo de presos es un eufemismo ya que tienen a su disposición lo que se les antoje, hasta entrevistas, por delinquir, a Canarias.

#8 Leonor, Figueres, 28/01/2021 - 19:57

Miss orejas debe ser inhabilitada de inmediato.

#6 Juan de Dios Heredia, Barcelona, 28/01/2021 - 18:42

Son héroes que luchan por la libertad y la democracia. No han causado ningún sufrimiento a nadie (quienes causaron sufrimiento fueron los gorilas que vinieron a aporrear a la gente que votaba). No han arruinado a nadie ni destrozado ninguna convivencia (quienes destrozan la convivencia son los que pegan y encarcelan y no permiten votar).

#6.1 VRaptor, Alicante, 28/01/2021 - 23:44

#6

Tu sentido de la ironía es muy fino. Lo mejor es cuando dices que no han causado sufrimiento a nadie ni arruinado la convivencia. Simplemente perfecto. Digo yo que será irónico tu comentario...

#5 Rasca, Castelldefels , 28/01/2021 - 16:26

Hacen lo que les salen de los collons...Después España es como Turquía y bla bla bla bla.....GENTUZA

#4 Marcial, Santa Coloma, 28/01/2021 - 16:10

Esta vez ni soltando a los presos o a todos los monos del zoo ganan