Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2020. 17:04h.

La Generalitat ja no renega de l'Exèrcit

Budó: “si cal demanarem ajuda”

El Govern no descarta ara recórrer als 2.000 rastrejadors de l'Exèrcit que el president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, ha posat a disposició de les comunitats autònomes davant els rebrots de coronavirus. “Si cal demanarem ajuda”, ha assegurat aquest dimarts la portaveu de Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa.

Les paraules de Budó contrasten amb el que deia el president de la Generalitat, Quim Torra, a finals de març, en ple pic de la pandèmia, quan només volia l'ajuda de l'Exèrcit si era per bloquejar les pistes de l'aeroport del Prat per impedir el tràfic aeri, tal i com va va passar a la ciutat equatoriana de Guayaquil.

“Si l'Exèrcit vol venir a Catalunya i ens vol ajudar, que es planti a la pista de l'aeroport i eviti que aterrin els avions. El que necessitem és, de debò, aturar aquest país”, va assegura Torra en una entrevista a Catalunya Ràdio el passat 20 de març.

També el conseller d'Interior, Miquel Buch, va rebutjar l'ajuda de l'Exèrcit el passat 18 de març i considerava que desplegar-lo era “un gra massa que és del tot innecessari”. “A Catalunya no ens cal”, va afegir, perquè “la solució per fer front al coronavirus no passa per una estratègia militar ni policial”.

La portaveu de la Generalitat també va descartar el passat 27 d'agost la ajuda de l'Exèrcit perquè “tenim un sistema propi”, en referència a el programa que ofereix l'empresa Ferrovial. “S'han multiplicat els efectius de rastreig des del Govern de Catalunya”, va assenyalar.

Ara, tanmateix, Budó ha assegurat que “si es dóna la situació que Catalunya ho necessita, ho demanarem”, encara que indica que “les autoritats sanitàries ens diuen en aquests moments que no cal”.

80219-budo.jpg

L'Exèrcit van desinfectar residències del barri de Gràcia durant la pandèmia.
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Marcial, Santa Coloma, 01/09/2020 - 19:49

Dice que no se fía de la letra pequeña del anuncio de Pedro Falcon ¿que nos quiere decir? ¿Que puede que los 2000 rastreadores del ejercito empiecen por la generalitat y continúen por todos los departamentos de las consellerías? donde hay que firmar ....

#1 Neferu, Barcelona, 01/09/2020 - 19:29

¿ Que no reniega del ejército? No poco. Hasta que se le vuelvan a cruzar los cables, o hasta que no consiga algo que esté barruntando conseguir del Estado, o depende del humor que tenga mañana o pasado. ¡Jesúspordios, parece ciclotimico!.

#1.1 Blas de Pedo, Bcn, 01/09/2020 - 19:43

El nazisme no es banalitza!!!