Política · 31 de Maig de 2019. 13:28h.

La Generalitat ja pensa en el tercer grau

Budó: "els presos tenen dret d'estar a la vora de casa seva"

La Generalitat ja pensa en el tercer grau

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, no ha descartat que la Generalitat apliqui el tercer grau als dirigents independentistes presos si hi ha sentències condemnatòries del Suprem i són traslladats a presons catalanes després que se li hagi preguntat si l'excarceració d'Oriol Pujol era "un assaig". En aquest sentit, ha destacat que la decisió depèn dels responsables dels centres penitenciaris.

Budó ha dit que "alguns es dediquen a qüestionar el sistema penitenciari català quan les dades demostren que és el més eficient de tot l'estat" i ha reivindicat que "els presos tenen dret a estar a prop de casa, ho diu la llei".

"Jo el que sol·licito, en nom del Govern, és que el mateix dia que finalitzi el judici tornin aquí, tornin a les presons catalanes per poder estar a prop de les seves famílies i així minimitzar el dany que se'ls està causant", ha afegit.

Quan se li ha insistit si els hi concedirien el tercer grau o a sortir diàriament com a Oriol Pujol, la consellera ha al·legat que "les decisions són tècniques dels responsables dels centres i, per tant, el Govern no participa d'aquestes decisions".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 31/05/2019 - 14:35

Si hay condena, y Marlaska se los entrega la Degene en lugar de enviarlos al Puerto de Santa María, por decir algo, quedará claro que él y su gobierno son cómplices de los golpistas.

#5.1 Judith, Barcelona, 31/05/2019 - 23:32

Bueno.....ahora se entiende la frasecita de Pedro Sánchez a Junqueras en el congreso: " No te preocupes..Oriol".
No hace falta...ni indulto.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 31/05/2019 - 14:34

El ministerio público exige que los condenados a prisión, 25 años de cárcel para Oriol Junqueras y de entre 7 y 17 años para los otros 11 acusados, no puedan obtener el tercer grado hasta que cumplan la mitad de la pena

elpais.com 30-5-2019

Sembla que el Teodorin Pujol sera l´ultim patriota que es beneficiara d´aquest tan desenfadat regim p

#3 PMM, Sabadell, 31/05/2019 - 14:32

Y espera que no les construyan una carcel a medida con gimnasio, piscina y campo de golf, como la que se hizo Pablo Escobar.

#2 botifler1914, Vaterlú, 31/05/2019 - 14:18

per tant, el Govern no participa d'aquestes decisions

Cínica