Publicitat
Política · 12 de Maig de 2014. 18:35h.

La Generalitat marca ara distàncies amb Ucraïna

El Govern ni “reconeix ni dóna suport” al procés referendari que han iniciat Donetsk i Luhansk

La Generalitat marca ara distàncies amb Ucraïna

Homs, en una imatge d'arxiu

La Generalitat vol evitar les comparacions entre Catalunya i Ucraïna. És per això que, mitjançant un comunicat, asseguren que el Govern “ni reconeix ni dóna suport” al procés que han iniciat Donetsk i Luhansk per decidir eventualment si s’annexionen a la Federació Russa.

“Aquest procés ha estat precedit per interferències d’un país exterior, actes de violència entre l’exèrcit ucraïnès i els rebels prorussos d’ambdues regions, així com l’ocupació violenta d’edificis governamentals”, afirmen.

“La improvisació en els preparatius administratius de la votació, així com la denúncia de nombroses irregularitats per part de les autoritats electorals en el procés marquen l’absència total de transparència i de garanties per a la celebració d’aquesta votació”, afegeixen.

És per això que remarquen que “un procés d’aquestes característiques, promogut sense les condicions que garanteixin el seu desenvolupament plenament lliure i democràtic, ni en absència de violència o interferències exteriors, no és legítim. Per consegüent, el govern de Catalunya no el reconeix ni li dóna suport”.

El govern de la Generalitat de Catalunya reitera “la importància que les eleccions presidencials a Ucraïna el proper 25 de maig siguin lliures i democràtiques i insta novament a impulsar un diàleg nacional entre les autoritats centrals a Kiev i els rebels prorussos, sense condicions prèvies, que permeti pacificar la situació, acabar amb la violència i trobar solucions duradores que puguin ser referendades per les parts implicades en el conflicte”.

Precisament, el passat mes de febrer es va fer públic un document -sota el títol de 'Estrènyer llaços en llibertat’- que va ser enviat pel conseller Francesc Homs al ministeri d’Exteriors, en el qual advertia sobre el procés sobiranista que si “el debat es tanca en fals, pot desembocar en una situació com la que viu justament Ucraïna ara mateix”.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 Cansat, Barna, 14/05/2014 - 11:09

Us imagineu, en una futura Catalunya independent. els habitants de Lleida i Tarragona demanant una consulta per ser independents i unir-se a Espanya.

#18.1 Descansa, Barna, 14/05/2014 - 11:26

sí, I Portugal Filipines i Cuba. I fins i tot Flandes, el Sàhara, Sidi-Ifni, Gibralta, la Guinea del Colacao (meravellao) i tota Centraca i Sudacalàndia, hi ha cua per ser ecscañol cansat.

#17 Alvar, Bcn Española, 13/05/2014 - 18:30

Sou RAJOY: 78.000€
Sou RUBALCABA: 67.000€
Sou R. DÍEZ: 72.000€
Sou C. LARA: 65.000€

Sou ARTUR MAS: 136.000€
Sou XAVIER TRIAS: 110.000€
...
#¿EspanyaEnsRoba?

#16 BEJOTA, bcn, 13/05/2014 - 14:34

Critican el "fervor nacionalista"
Los empresarios alemanes alertan: la independencia sería
"nefasta" para Cataluña .Empresarios alemanes residentes en Cataluña advierten sobre las
"nefastas

#15 Alvar, Bcn Españolaza, 13/05/2014 - 13:30

CorrupCiu, l'unic partit al mon que es presenta a varies eleccions amb la seva seu embargada per mes de tres millions per el cas Palau. No ho oblidarem! Pobre bufon de Homs

#14 BEJOTA, bcn, 13/05/2014 - 13:05

Juncker adverteix Mas: "Compte a pensar que, de sobte, una província podria convertir-se en un nou membre de la UE"


"Respecto molt els catalans, però també respecto la Constitució", ha apuntat el candidat del Grup Popular Europeu a presidir la CE.