Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2012. 09:48h.

La Generalitat mira cap a Portugal

Mas es reunirà dimarts amb el president Cavaco Silva

La Generalitat mira cap a Portugal

El president Mas, obrint les festes de San Fermín a Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’entrevistarà dimarts vinent, 10 de juliol, amb el president de la República de Portugal, Aníbal Cavaco Silva, i també amb el primer ministre i el ministre d’Economia i Treball d’aquest país, Pedro Manuel Passos Coelho, i Álvaro Santos Pereira, respectivament.

Aquestes reunions s’emmarquen "en la política que està duent a terme el president d’explicar a les principals autoritats comunitàries i als representants dels països membres de la UE les polítiques d’austeritat i el valor de la responsabilitat que està exercint el Govern de la Generalitat davant l’actual situació de dificultats econòmiques". També explicarà "la realitat catalana i la proposta de resoldre, a través d’un pacte fiscal just, la situació de discriminació que pateixen els catalans".

El president Mas destacarà "el paper pioner de Catalunya al si de l'Estat per alinear-se amb les directrius europees, d'acord amb el seu paper capdavanter en matèria econòmica i comercial, i desmentirà la responsabilitat que des d'alguns mitjans interessats s'atribueix a les comunitats autònomes pel que fa al dèficit espanyol".

També donarà a conèixer "el continuat esforç de solidaritat de Catalunya en relació amb la resta de territoris d'Espanya i lamentarà que el Govern de l'Estat no hagi estat fidel encara als compromisos legals de finançament de Catalunya. Una de les prioritats del Govern de la Generalitat és assolir, en aquesta legislatura, un finançament adequat i just".

Aquest objectiu respon tant "a la necessitat de dotar la Generalitat dels recursos necessaris per a les polítiques públiques previstes i derivades del marc estatutari actual com també de reduir la situació de dèficit fiscal extrem envers el conjunt de l'Estat espanyol".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 08/07/2012 - 11:08

Aixo li agrada al nostra President ana de Festa en FESTA , Pero no fa res per dona feina els que esten al Atur he no Apuja impostos als més Rics de Catalunya .

#10 Cigronet, SFG, 08/07/2012 - 09:36

Però en quin cap pot caber l'idea de que aquest tal Atur Mas,pugui fer res de bo per Catalunya, sinó vendre estatutets ??? I si mai arriba el maleït pacte fiscal, fins i tot allà negociarà a la baixa, tot sigui per continuar remenant les cireres. Fora Covardia i Usurpació de Catalunya !!!

#8 Almogàver , La Sagrera , 07/07/2012 - 17:16

L'Atur Mas té més disfreses que en Mortadelo.

#7 Eduard Punxet, Reus, 07/07/2012 - 15:54

A CDC tan sols els preocupa deixar arreglats i contents als seus patrons:

http://blocs.mesvilaweb.cat/media/Z3LDoGZpY3BlYXRnZXMgKDIp_223713_1_7093_1.jpg

#6 Sergibcn, Barcelona, 07/07/2012 - 14:43

Trist periple aquest d'anar-se explicant al món abans de que intervinguin la Generalitat. Per que això és el que farà el Govern espanyol, amb el vist-i-plau d'en Duran, just abans de que els intervinguin a ells. Això és com quan la Generalitat s'explicava per Espanya fa anys, molt útil, sí.....