Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2021. 10:45h.

La Generalitat modifica 64 lleis a través de la llei d'acompanyament

Vox ho considera un "menyspreu per part del Govern a la labor legislativa"

La Generalitat modifica 64 lleis a través de la llei d'acompanyament

Encaixada de mans entre Aragonès i Giró ahir al Parlament (Foto: @perearagones)

Diputats del PSC-Units, Vox i la CUP van acusar al Govern de Pere Aragonès d'incloure canvis normatius aliens a elements pressupostaris mitjançant la llei d'acompanyament dels Pressupostos catalans de 2022. En efecte, la Generalitat ha modificat 64 lleis a través disposicions legals.

Giró va repassar algunes de les 64 mesures d'aquesta llei, entre les quals destaquen l'eliminació de l'obligació que hi havia fins ara de presentar els Pressupostos abans de 10 d'octubre, la supressió de la diferència entre funcionari de carrera i personal interí, i l'encàrrec a la Conselleria de Salut d'elaborar un full de ruta per a internalitzar el servei 061 Salut Respon, entre altres.

També ha destacat que aquesta llei amplia el termini actual d'ajornament de l'impost sobre successions d'un a dos anys, amb la meritació dels interessos corresponents i sense obligació de dipositar garantia, i és aplicables als fets imposables reportats a partir de l'entrada en vigor de la norma i fins al 31 de desembre de 2022.

El document contempla que Govern concedeixi una ajuda extraordinària a les famílies perjudicades per la mort d'una dona en situació de violència masclista per a fer front a despeses de trasllat, repatriació o sepeli, i es crea una prestació per a atendre les despeses derivades d'una intervenció quirúrgica que sigui conseqüència d'una agressió per delicte d'odi.

Jordi Riba (PSC-Units) ha acusat el Govern de pretendre modificar d'amagat tot tipus de normes a través d'aquesta llei, i ha criticat la influència de la CUP durant l'última dècada: "No es tracta de demanar a la CUP que deixi d'enviar coses a la paperera de la història i que reciclin, sinó plantejar-se si volen continuar sotmetent a Catalunya a aquest sainet constant".

El diputat de Vox Andrés Bello, per la seva banda, ha criticat aquesta llei d'acompanyament perquè considera que representa un "menyspreu per part del Govern a la labor legislativa del Parlament, i el camí ha de ser l'oposat", i ha exigit reduir impostos propis i càrregues administratives a empreses i tancar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Montserrat Vinyets (CUP) creu que la llei d'acompanyament obeeix al marc constitucional i ni amplia drets ni recupera lleis tombades pel Tribunal Constitucional (TC), i ha reivindicat el paper del seu partit a l'hora d'advertir de les modificacions que inclou a vegades aquesta norma: "Sort tenim dels sainets de la CUP com a garantia davant l'opacitat que porta la tramitació d'aquesta mena de lleis".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 23/11/2021 - 16:01

"Aixó va de democràcia.." jejejejejeje