Publicitat
Política · 5 de Març de 2014. 21:50h.

La Generalitat no inclou el deute de les empreses públiques als comptes

El síndic major es queixa que “els reclamem” cada any

La Generalitat no inclou el deute de les empreses públiques als comptes

Una imatge del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell

El síndic major de comptes de Catalunya, Jaume Amat, ha afirmat a 'Els matins' de TV3 que la Generalitat no ha presentat els comptes complets de tot el sector públic i ha lamentat que “no podem dir què ingressa i què gasta, perquè ens falten els comptes de les empreses públiques”.

“La Generalitat no ens dóna els conceptes sumats, cosa que reclamem cada any. La majoria de les irregularitats que hem detectat fins ara no constitueixen cap indici de delicte penal o administratiu. Són errors comptables amb poca afectació que se solen solucionar”, ha apuntat.

Jaume Amat ha reclamat més transparència pel que fa a les relacions dels partits polítics amb les seves fundacions i ha assenyalat que és un terreny en què no hi ha unes normes tan estrictes com les que regulen les donacions que es poden fer a les formacions polítiques.

“Hi ha un problema amb les fundacions. Cap partit diu amb quina fundació està vinculat. Reclamem una norma que deixi clar quines fundacions es relacionen amb cada partit”, ha afegit.

El síndic major també ha dit que Ciutadans encara no li ha enviat els comptes de la seva fundació, que la Sindicatura va descobrir fa uns quants mesos, i que no ha passat els controls preceptius.

En aquest sentit ha reconegut que cap partit compleix totalment els requisits de la llei de partits a l’hora de presentar els seus comptes. “Molts ens fan arribar els informes fora de temps, i també n’hi ha que no compleixen els criteris que els demanem. Però normalment fan cas del les nostres recomanacions”.

Finalment, Amat també ha revelat que ara mateix estan tornant a auditar els comptes del Palau de la Música per comprovar si segueixen les recomanacions que els van donar després de descobrir-se l’espoli.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 josep miquel, Calella, 06/03/2014 - 19:02

Si no donen els comptes de les empreses públiques de la Generalitat, està clar que no es pot saber el resultat consolidat del exercici. En conseqúencia com es pot totalizar el deute si no tens les dades del que guanyen o perden les empreses públiques. Viva el rigor!!!

#2 Papaluna, Barcelona, 06/03/2014 - 10:55

Ahir, 5, va aparèixer en Mas-Colell a TV3 al migdia. Sobre la mtèria, feia unes declaracions atropellades, incoherents, confuses i no gens argumentades, que denotaven, pel llenguatge corporal i el metallenguatge emprat, que mentia. A la nit, van tornar a emetre les dites declaracions, RETALLADES!

#1 Kropotkin, Vic, 06/03/2014 - 09:14

La Generalitat estelada es el mayor desastre económico de la historia de la humanidad. Despues de estos, la hierba ya no volverá a crecer en Cataluña. Naturalmente, ellos ya nunca tendran problemas económicos durante muchas generaciones...