Publicitat
Política · 7 de Març de 2022. 14:17h.

La Generalitat obrirà sis delegacions més

Victòria Alsina, consellera: "La millor manera de preparar-nos per fer un Estat és actuar com si ho fóssim"

La Generalitat obrirà sis delegacions més

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha anunciat avui l’obertura de sis noves delegacions del Govern a Europa, l’Àfrica, Amèrica i l’Àsia durant aquest any 2022, que se sumaran a les 14 que té actualment.

Alsina ha destacat que "volem situar Catalunya on es mereix ser, perquè els catalans portem segles somiant el reconeixement internacional. La millor manera de preparar-nos per fer un Estat és actuar com si ho fóssim".

"Volem ser presents al món per tenir visibilitat i defensar i explicar qui som i què volem, i que ens coneguin i ens reconeguin", ha afegit en un acte al Palau de Pedralbes per presentar la nova xarxa de delegacions del Govern a l’exterior.

“Viatjarem i explicarem el nostre país al món com mai s’ha fet abans”, perquè “tothom sàpiga que som socis fiables, excel·lents en molts àmbits, i solidaris”, ha assegurat. Alsina ha explicat que el seu Departament ha estudiat la xarxa de delegacions i ha fet “una reflexió sobre cap a on volem anar per assolir una presència institucional equilibrada en espais estratègics per a l’acció exterior de Catalunya.

Durant el 2022, el Govern obrirà sis noves delegacions: a Andorra (amb seu a Andorra la Vella), a l’Àfrica Occidental (amb seu a Dakar, Senegal), a l’Àfrica Meridional (amb seu a Pretòria, Sud-àfrica), al Brasil (amb seu a Brasília), al Japó (amb seu a Tòquio) i a Corea del Sud (amb seu a Seül).

El nombre d’oficines també s’amplia i passa de dues a cinc i, a més, es crea la figura de l’enviat especial. Hi haurà nova oficina a Eslovènia (amb seu a Ljubljana), a Irlanda (amb seu a Dublín) i al Quebec (Ciutat de Quebec), i enviats especials a Escòcia (a Edimburg) i a Polònia (a Varsòvia).

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#51 Joan, BCN, 08/03/2022 - 12:40

A Ucraïna cap?

#50 Chonvayne, Barcelona, 08/03/2022 - 11:55

Exacto. Y a los pobres que están en la calle lo mejor es que se consideren millonarios . Menuda estupidez.

#49 A punt d e petar i endollant, Chez Titole, 08/03/2022 - 11:41

Els de Numància al costat d'aquesta trepa son uns "amateurs". si quelcom ho fan be, és "enchufar" a tort i a dret, quan sembla que ja no queda cap barrut per endollar, apa!, sis "delegacoions" més, amb despatx al centre de la capital (on sigui), cotxes oficials i secre mamalluda. per diners que no quedi, això rai, i no patiu per la justícia

#48 Toni P, Manresa, 08/03/2022 - 10:37

Yo me voy a poner un sombrero napoleónico y voy a actuar como el gran corso, porque lo soy. En poco tiempo hasta la ONU va a tener que reconocerme como el Emperador de Francia. Vais a ver.

#47 Gabriel, Barcelona, 08/03/2022 - 09:40

Claro promoción!.. Si va inventario en España que es corrupta y opresiva, mejor invertir en la República Catalana que pronto será independiente y fuera de España y la Unión Europea, por que los catalanes somos mejores, " más listos" y una potencia emergente...Menuda publicidad!!