Publicitat
Política · 29 de Maig de 2020. 10:07h.

La Generalitat pagarà la defensa dels alts càrrecs acusats de desobediència

Assumirà la defensa jurídica i el cost econòmic

La Generalitat pagarà la defensa dels alts càrrecs acusats de desobediència

L'equip de lletrats de la Generalitat a partir d'ara estarà obligat a prestar els seus serveis als funcionaris i càrrecs públics de confiança, inclosos el president i els consellers autonòmics, que estiguin involucrats en tota mena de causes penals, segons publica l'ABC.

Una modificació legislativa, introduïda en l'anomenada llei d'acompanyament dels pressupostos autonòmics, explica que els advocats de la Generalitat poden "assumir la representació i defensa dels membres de govern, dels alts càrrecs i dels funcionaris i empleats públics de l'administració de la Generalitat i dels seus organismes, qualsevol que sigui la seva posició processal, quan els procediments se segueixin per per actes o omissions relacionats amb l'exercici del càrrec, llevat que els interessos del representat i els de la Generalitat siguin oposats o contradictoris". La llei va ser aprovada amb els vots de JXCat i ERC i l'abstenció dels Comuns.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#33 Flanagan, Tabarnia City, 02/06/2020 - 11:28

A robar carteras!

#32 Albert, BCN, 30/05/2020 - 12:58

Hay que proteger a la "Famiglia"... Cataluña es de largo la region de España mas corrupta de todas, y así seguirá, hay muchos intereses creados, cadenas de favores, control de los medios, etc... quieren controlar a los jueces, para asi tener ya todo el control de esta mafia. Mientras la sociedad no despierte y los eche a la calle esto sera la ruin

#31 electra, Barcelona, 30/05/2020 - 10:37

Jo he de pagar la fiança d'aquests galifardeus? . Aquest augmrnt del 2% als alts càrrecs que serveixi per pagar les seves fiances.....

#30 Figueras, Figueras, 29/05/2020 - 23:52

La generalitat? O sigui, tots els Catalans, els bons i els dolents... Jo no vull que els meus diners defensin una colla de mafiosos feixistes.

#28 Guillermo, Barcelona, 29/05/2020 - 23:04

Las Administraciones están obligadas al asesoramiento y defensa ante los Tribunales de cualquier Autoridad, Funcionario Público y Personal Laboral, por actos u omisiones en el ejercicio de su cargo. Caso de que fueren condenados por dolo, o culpa grave, la Admón. deberá repercutir sobre ellos todos los gastos del procedimiento penal o advo.