Publicitat
Política · 5 de Maig de 2019. 13:21h.

La Generalitat parla de "presos polítics" a Mauthausen

La ministra Delgado se'n va d'un acte en senyal de protesta

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha abandonat aquest diumenge un homenatge de la Generalitat als deportats republicans durant el nazisme quan la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, ha qualificat de "presos polítics" els membres del Govern en presó preventiva.

Domènech ha recordat que la placa d'homenatge va ser col·locada fa dos anys pel llavors conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i s'hi ha referit com a "pres polític". Llavors, la ministra Delgado ha marxat de l'acte per protestar per l'expressió.

Delgado ha criticat l'expressió perquè "qualsevol actuació o expressió d'exclusió xoca frontalment amb els valors que van sorgir d'aquest camp d'extermini, amb els milers d'espanyols que van morir aquí en unes condicions brutals simplement per ser lluitadors i defensors de la democràcia i la llibertat."

Poc després, la ministra ha dipositat un ram de flors davant una altra placa de record als espanyols que van morir a Mauthausen. "Això és per a tots els espanyols", ha dit Delgado, que ha tornat després a la placa de la Generalitat per dipositar-hi un ram de flors.

Gemma Domènech, durant l'acte (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#39 Vergüenza ajena, Barcelona, 07/05/2019 - 00:51

Nacionalismo: penoso, lamentable, vergonzoso, miserable, ruin, deleznable, grotesco, bochornoso, insensible, cobarde, prepotente, altivo, manipulador, farsante, feo, horrendo, rastrero, penoso, triste, asqueroso, repugnante, provocador, atroz, negativo, cobarde, enfermo, torcido, indigno, soez, rabioso..

#38 Luigi., Barcino, 06/05/2019 - 20:51

La Generalitat emprenya l'Amical de Mauthausen

https://www.eltriangle.eu/ca/actualitat/poders/la-generalitat-emprenya-l-amical-de-mauthausen_102456_102.html

#37 Lobisome, BCN, 06/05/2019 - 20:33

La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, no fue a Mathausen a conmemorar u homenajear a los condenados al infierno de Mathausen, sino a usar ese infierno para hacer propaganda de su sesgada ideología secesionista. Eso es todo. Y por eso -por hacer ese tipo de cosas- hay que combatirlos sin cuartel alguno.

#36 Wil, Valencia, 06/05/2019 - 16:18

La verdad es que os merecéis que os vuelvan a suspender la Autonomía por estos 4 desgra..... Lo siento por el resto, pero es una vergüenza que se permitan estas cosas... Basta YA!

#35 gurguri, barcelona, 06/05/2019 - 14:22

El independentismo excluyente se apodera de todos los actos.Ocurrió tambien en ARGELES,en un homenaje a las victimas de toda España que murieron allí.Romewa, Forcadell y una actriz "palmera",nos inundaron de esteladas y de su discurso.