Política · 15 de Maig de 2017. 11:02h.

La Generalitat 'perdona' el cas Palau

Esquerra insta el Govern a presentar-se com a acusació durant el judici

La Generalitat 'perdona' el cas Palau

Piulada de Marta Rovira

Esquerra pressiona el PDECAT després que el Govern ha fet servir la seva majoria en el Consorci i en la Fundació del Palau per rebutjar la petició de l'Ajuntament de Barcelona, que es volia sumar a la fiscalia i a l'acusació particular en l'acusació a Convergència (CDC) i a l'empresa Ferrovial en el cas Palau.

La proposta de l'Ajuntament es va plantejar el passat divendres en la reunió del comitè executiu del Consorci del Palau de la Música. Els dos representants de l'Ajuntament es van quedar en minoria davant dels tres de la Generalitat.

Aquests són el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Cultura, Santi Vila, i el secretari general d'aquest departament, Pau Villòria. Villòria va exercir per delegació el vot dels altres dos. El patronat de la Fundació Palau de la Música va ratificar després la decisió.

El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha denunciat que "el Govern utilitza el Palau per encobrir la corrupció i no reclamar 6 milions d'euros de perjudicis". "Que opina Esquerra?", ha preguntat al partit a través d'un tuit.

La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, li ha contestat que "ERC pensa que s'ha d'anar fins al final, com hem dit sempre! El Departament de Cultura s'ho hauria de repensar". "L'autonomisme ha mort!", ha reblat.

"Gràcies per la resposta Marta. Està a l'altura d'un partit sense corrupció com el vostre", ha remarcat Asens en un altre comentari a la xarxa social després de la resposta de la número dos d'ERC.

17 Comentaris

Publicitat
#15 Alejandro, Barcelona, 16/05/2017 - 00:52

Esto es una muestra de la justicia que tendríamos en caso de que nos desconectaran por huevos. Se seguiría robando y ocultando y protegiendo a los ladrones como se ha venido y se sigue haciendo. Esta será la realidad.

#14 Escèptic, Bcn, 15/05/2017 - 22:15

CDC=PP, per molt que els hi pesi a les tietes

#13 Galderic, Barcelona, 15/05/2017 - 19:23

És evident que els d'Esquerra sols busquen el Tripartit 3 i estan fent el llit al PDeCat
Una vegada ja ens varen enganyar, ara no ho aconseguiran.
CDC-PDeCat som i serem el pal de paller de la política catalana, per molt que els hi sàpigue freu als del PSOE-PSC-ERC-ICV-Podemos.

#12 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 15/05/2017 - 18:20

Si s'impedeix investigar el cas Palau, s'impedeix investigar el cas Vidal, s'impedeix investigar l'espionatge d'esquerra, s'impedeix investigar els casos de convergència... la justícia que tindriem al (cada cop més) hipotétic nou país esgarrifa!

#11 Dominica , Bcn, 15/05/2017 - 17:51

La generalitat y el palau han sido lo mismo = pillaje a gran escala. Corrupcion constante.