Publicitat
Política · 29 de Març de 2016. 12:45h.

La Generalitat prepara retallades, segons Albiol

Munté afirma que només és un pla d'ajust

La Generalitat prepara retallades, segons Albiol

iPuigdemont i Junqueras, en una reunió de Govern

El líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha denunciat que "el Govern de la Generalitat ha ocultat al Parlament, als partits i als seus socis la presentació d'un pla d'ajust al Govern d'Espanya". La consellera de Presidència, Neus Munté, ha afirmat en canvi en la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu que “no són els Pressupostos que vodríem , però treballem perquè siguin Pressupostos amb mesures socials”. “Per descomptat, sense retallades”, ha afegit.

Albiol, per la seva part, ha assenyalat que "ens sembla molt greu que, mentre s'estava celebrant a aquest Parlament a principis del mes de març el ple monogràfic sobre la pobresa i s'aprovaven per unanimitat propostes d'augment de la despesa social, el Govern de la Generalitat estava presentant amb nocturnitat al Ministeri d'Hisenda un pla d'ajust dels comptes de la Generalitat".

"Des del PPC exigim que, en cas de confirmar-se la presentació d'aquest pla d'ajust, el president de la Generalitat comparegui de manera immediata per donar explicacions de per què porta setmanes ocultant aquesta informació als catalans", ha manifestat.
 
Segons ha explicat el president del Grup del PPC, "aquest pla d'ajust el presenta la Generalitat per poder beneficiar-se del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), al qual han de recórrer perquè els comptes de la Generalitat són un desastre". "A canvi, el Ministeri d'Hisenda posa una sèrie de condicions: és el Govern d'Espanya qui marca els límits de l'endeutament, qui controla l'augment de la despesa, així com el dèficit al qual es podrà arribar a cada exercici", ha informat.
 
En aquest context, Garcia Albiol ha criticat que per al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i per al vicepresident Oriol Junqueras, "el Parlament s'ha convertit en un gran escenari en el qual es fa comèdia, on es gesticula una actuació política però en el qual, quan el teatre apaga els llums, s'agafen l'AVE i se'n van al Ministeri d'Hisenda a presentar un pla d'ajust a canvi de ser tutelats".

Per al president del Grup del PPC, "si aquest fet es confirma, s'estarà demostrant que el Govern -amb Puigdemont i Junqueras al capdavant- han enganyat absolutament a tothom, perquè mentre pretenen seduir la franquícia de Podem a Catalunya o a la CUP per aprovar uns pressupostos, d'altra banda estan presentant un pla d'ajust a Hisenda que necessàriament haurà de condicionar el 90% del pressupost que pretenen negociar".
 
Respecte a la moció de la CUP que insta a desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional, Xavier Garcia Albiol, ha considerat que "la Mesa que faci el que hagi de fer i si la duen a votació al ple, espero que tots els grups excepte la CUP la votin en contra, perquè el contrari em semblaria una enorme irresponsabilitat d'unes conseqüències molt greus".

Per al president del Grup del PPC, "aquesta moció també posa en evidència el gran teatre en què s'ha convertit la política catalana, perquè mentre aquí s'aproven lleis per desconnectar d'Espanya o es parla de la independència per d'aquí a 14 o 16 mesos, Junqueras va al Govern d'Espanya a demanar-li ajuda". "M'agradarà veure quina és la reacció dels guerrers de l'independentisme de la CUP, perquè de moment sembla que segueixen encantats de que els enganyin", ha afegit.

Albiol, en roda de premsa

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#21 Carlos Gomez, Bcn, 30/03/2016 - 00:31

"Escandalo por las dietas que cobran los diputados catalanes
El Parlament es, con diferencia, la camara legislativa mas generosa del Estado español. Por termino medio, el salario de un diputado catalan supera los 6.000 euros mensuales por 14 pagas."

El Triangle 29-3-2016

#20 Resistencia, Del 3% al ridículo 100%, 29/03/2016 - 20:58

Lógico .Hay que asegurar los sueldazos de todos los que viven por y del procés. Al menos hasta próximos meses.
Al los cargos públicos con sueldos más altos de España se han incorporado un 8% más. Y los subvenciones esteladas también han aumentado
¿O alguien pretendía que se recortaran ellos?.

#19 Iñigo, Castello, 29/03/2016 - 20:37

La verdad es que los indepes han encontrado una excusa perfecta. Han conseguido justificar los recortes, la deuda, el mal Gobierno y la corrupción con la bandera. Es monstruoso. Es genial. Es... brillantemente malvado. Un aplauso.

#18 Cata.....quéééé??????, Montcada i Reixac, 29/03/2016 - 20:20

No sorprendre,ERC y Conv.firmaron las retalladas en Sanidad y Educación,lo que si me gustaría saber es si a la CUP lo unico que le interesa es el Seceesionismo,y a educación y Sanidad,que nos den.

#17 T Creus, Corruptaluña 4 %, 29/03/2016 - 19:59

No seais malpensados. El ajuste será de los sueldos de los políticos catalanes a la mitad. Son los mejores, hasta doblan, cobrando desmesurados sueldos por no hacer nada por los ciudadanos.

Son los mejor pagados de España y de muchos paises de Europa.