Publicitat
Política · 2 d'Agost de 2021. 10:39h.

La Generalitat reclama 56 traspassos a l'Estat

La consellera de la Presidència insta a executar-los "amb el pressupost adequat"

La Generalitat reclama 56 traspassos a l'Estat

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat en una entrevista a La Vanguardia que reclamaran programar 56 traspassos en la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, que se celebrarà aquesta tarda després de tres anys sense reunir-se.

Vilagrà ha dit que "hem detectat fins a 56 traspassos pendents de temes completament tancats i acordats o estatutaris que l'Estat simplement el que ha de fer és executar-los i traspassar-los amb el pressupost adequat a la Generalitat de Catalunya".

La titular de Presidència admet que "sabem que en aquesta comissió no ho tancarem tot, òbviament, però sí que cal acordar un calendari molt rigorós a la tardor en què anem concretant en el marc d'una altra bilateral o en la comissió de traspassos o d'assumptes econòmics i fiscals o d'infraestructures tots aquells acords que es derivin d'aquests 56 traspassos".

També ha expressat que "serem molt exigents i bel·ligerants per reclamar el que ens sembla que és just". La nostra actitud serà la de ser molt durs en la negociació perquè no se'ns escapi cap dels traspassos. No ens conformem amb engrunes i picarem tota la pedra que calgui", ha destacat.

Finalment, Laura Vilagrà ha dit que aprofitaran la trobada per explicar la nostra proposta de governança en relació amb els fons europeus Next Generation", que es van tractar en la conferència de presidents de divendres en absència de Pere Aragonès. "Catalunya té prou pes polític i demogràfic i experiència per poder gestionar-los eficaçment i amb impacte", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#21 pepe, andorra, 03/08/2021 - 22:05

y cuantas competencias han traspasado estos mendas a los ayuntamientos y comarcas? Pq mucho criticar, pero ellos son de lo mas centralista q hay, como bien se sabe en tortosa, rosas o Sort.....

#20 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 03/08/2021 - 16:04

La Laura Viagra quiere 52 competencias y media, urgentemente. Que ansias de pillaje.

#19 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 02/08/2021 - 16:10

Los banqueros andorranos ya se frotan las manos

#18 Óscar, Cabeza de Castilla, 02/08/2021 - 15:09

Ni que fueran el PNV. Tantos traspasos solo lo consigue la raza ancestral de la península Ibérica, o sea, los peneuvistas.

#18.1 pepe, Andorra, 03/08/2021 - 10:38

te refieres a esos q pactaron con Mussolini en Santoña mientras un tal aguirre se paseaba por el tercer reich a ver si dando pena le daban alguna limosna?

#17 Pepe, Barcelona, 02/08/2021 - 14:50

Está claro, acumular más competencias para poder enchufar a más amigos.