Política · 26 de Març de 2020. 14:53h.

La Generalitat reclama el retorn de les competències de sanitat

Budó: "La compra centralitzada no ha funcionat"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reclamat a l'Executiu espanyol que retorni a les autonomies les competències de sanitat perquè considera que la "compra centralitzada" d'equips de protecció individual i altre material sanitari "no ha funcionat".

Budó ha dit en la roda de premsa d'aquest dijous que "en aquests moments la Generalitat de Catalunya està proveint el 90% de tot aquest material sanitari i només el 10% prové de l'Estat espanyol".

"Això -ha dit- és una evidència que la compra centralitzada, que es va dictar quan es va decretar l'estat d'alarma, no ha funcionat ni funcionarà". "La compra centralitzada ha estat un fracàs", ha sentenciat.

La consellera de la Presidència ha demanat que "deixin fer a Catalunya i a la resta de territoris de l'Estat, per tal que puguem adquirir el material necessari per canals i circuits que ja tenim establert". "Si ho haguessin permès, en aquests moments hauríem guanyat un temps que no tenim", ha destacat.

Finalment, Meritxell Budó ha recordat que "els governs autonòmics ja tenen establerts des de fa molts anys els circuits propis per tal de fer adquisicions i homologar tot aquest material i els seus proveïdors". "La compra centralitzada no funciona i necessitem que es torni a recuperar el 100% d'aquestes competències", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#25 rosa, Barcelona, 27/03/2020 - 10:41

Neneta, que encara no t'has enterat que el teu partit va lapidar la sanitat pública?. T'ho hem d'explicar....mira el Sr. MAS va nomenar conseller al Sr. BOI RUIZ justament per pulirse la pública en favor de la privada. HO ENTENS ARA?

#24 Vicente, El vendrell, 27/03/2020 - 07:50

Nooooooo por favor. Al contrario, muchas competencias deberían volver al gobierno central.

#23 Alex, Barcelona, 26/03/2020 - 22:08

no puedo con ellos, siempre haciendo daño, nunca remando juntos. Son lamentables

#22 un musclu, bcn, 26/03/2020 - 21:17

i els 35 mll parats per evitar estafes o ves a saver que no ho expliques? cara-carton

#21 pepe, andorra, 26/03/2020 - 19:14

y mientras los presos q dependen del gobierno autonomo, fabricando mascarillas para venderlas a italia, hay q ser miserable.....