Publicitat
Política · 30 de Juliol de 2015. 12:48h.

La Generalitat reconeix 55 milions de deute amb Barcelona

Colau transmet la seva “absoluta lleialtat institucional” al Govern

La Generalitat reconeix 55 milions de deute amb Barcelona

Mas i Colau, abans de la reunió

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet saber a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que la Generalitat reconeixerà “en breu” 20 milions de deute amb l’Ajuntament de Barcelona corresponent a la llei de barris.

Mas i Colau s’han reunit aquest dijous per primer cop, en una trobada al Palau de la Generalitat que ha durat poc més d’una hora. L’alcaldessa ha assegurat que ha sortit “molt contenta” per com han anat les coses.

I és que s’ha mostrat molt satisfeta perquè Mas ha concretat que en les properes setmanes es comptabilitzaran uns 20 milions d’euros corresponents a la llei de barris. En aquest sentit, la vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha dit que “el seu pagament serà l’any 2016. Aquests diners s’afegeixen als 35 milions de deute ja reconeguts.

D’altra banda, Colau ha explicat que “més enllà de les diferències” entre els dos governs “li he transmès l’absoluta lleialtat institucional cap a la Generalitat”. Especialment “en aquest context de crisi i de bloqueig absolut del govern del PP que està impedint drets com el dret a decidir i amb un ofec econòmic”.

L’alcaldessa ha destacat també que s’han arribat a altres acords com “l’oportunitat d’impulsar el tramvia que uneixi els dos trams per la Diagonal”. També ha dit que, després d’un any inactiva, Mas s’ha compromès a fer una reunió de la comissió mixta la primera setmana de setembre.

L’únic punt negatiu, segons l’alcaldessa, ha estat la negativa de Mas a que Barcelona cobri el 100% de la taxa turística. “Aquesta era una reivindicació de tots els grups municipals”, ha comentat Colau.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#30 Radicalment indepe... barceloní, Barcelona, The World, 30/07/2015 - 18:14

Barcelonins, Catalunya ens roba! Ara és l´hora dels adéus! BARCELONA IT´S NOT CATALONIA! HELP!

#29 Carlos Gomez, Bcn, 30/07/2015 - 18:13

I cada dilluns despertant.se sobresaltat per llegir la portada de El Mundo per veure quina patriotica novetat apareix sobre les andanzas financeres del mon convergent , inclus sobre els estalvis externalitzats despres de tants anys fent pais.
D´aqui al setembre hi hauran sorpeses.

#28 Kropotkin, Vic, 30/07/2015 - 17:42

Esto si que es deficit... Que chorios los estelados.... Jua, jua, jua,...

#27 El azote de los necios, Barcelona, España., 30/07/2015 - 17:00

Cataluña nos roba, Barcelona independiente..... asi se forja el nacionalismo.......

#26 ccc, bcn, 30/07/2015 - 16:54

pensava que Podem i la Sra Colau estaven aqui per fer la revolució social no pendre te amb els opressors

#26.1 aaron, bcn, 30/07/2015 - 18:06

Otra chancletas quer es feliz abrazandose al MHP.