Publicitat
Política · 14 de Juny de 2018. 16:56h.

La Generalitat reobrià cinc de les nou ‘ambaixades’ que tenia

Llevat de les de França, Portugal, Àustria i Dinamarca; reobren les del Regne Unit, Alemanya, Itàlia, Suïssa i els Estats Units

La Generalitat reobrià cinc de les nou ‘ambaixades’ que tenia

Puigdemont, amb els 'ambaixadors' en una foto d'arxiu (foto: Rubén Moreno)

El conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat, Ernest Maragall, ha anunciat la reobertura “immediata” de cinc de les nou delegacions exteriors del Govern que van ser tancades en aplicació de l’article 155. Les oficines que reprendran la seva activitat seran les del Regne Unit (Sergi Marcén), Alemanya (Marie Kapretz), Itàlia (Luca Bellizzi), Suïssa (Martí Anglada) i els Estats Units (Andrew Scott Davis); mentre que romandran tancades les de França (martí Anglada), Portugal (Ramon Font), Àustria (Adam Casals) i Dinamarca (Francesca Guardiola). Només va romandre oberta la delegació davant Brussel·les.

Maragall ho ha assegurat després de reunir-se aquest dijous amb els treballadors de la delegació de la Generalitat davant la Unió Europea, on ha manifestat que preveu que les cinc primeres ‘ambaixades’ estiguin operatives en “dues o tres setmanes”.

El conseller d’Afers Exteriors ha assenyalat que “l’encàrrec de les delegacions no serà de representació i defensa dels interessos” de Catalunya, sinó “d’implicació en els processos polítics i de debat del territori en el que estiguin assentades”. “Molta més proactivitat i responsabilitat en aquells àmbits”, ha asseverat.

Maragall ha afirmat que la seva intenció és restituir la “majoria” de delegats cessats per l’Executiu central perquè hi hagi continuïtat en les delegacions. També ha indicat que el Govern preveu una “fase d’expansió a la mediterrània, el Pròxim Orient, els països asiàtics, el Magreb i llatinoamerica”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/06/2018 - 21:45

"Viaje oficial de Torra a Washington para asistir a un festival de folk. Torra viajará a Washington del 26 al 30 de junio para asistir al festival de folk Smithsonian donde darán charlas sobre los 'castells', la recolección de 'bolets' y las tradiciones vinculadas al fuego."

El Periodico 14-6-2018

Vaja a un aplec de boletaires i piromans

#11 Sergi, Bcn (Espanya) , 14/06/2018 - 21:00

Mientras tanto...niños en barracones y recortes en sanidad.

#11.1 opinador, Barcelona, 15/06/2018 - 09:08

niños en barracones y recortes en sanidad en las áreas metropolitanas de Barcelona y Tarragona, pero todo lo contrario en sus feudos, donde viven a cuerpo de rey con nuestro dinero (5.000 millones anuales robados de nuestro bolsillo) , con servicios que ni de lejos cubren con su esfuerzo fiscal

#10 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/06/2018 - 20:52

Poques coses hi ha millors que un ambaixador coix i ben plantat per prestigiar un cos diplomatic com deu mana

Si senyor

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/06/2018 - 20:48

Molt be el Canciller Tete reactivant rapidament l´estable. Les eficaces i productives germana del Guardiola, la neboda de la Joana Ortega i el superlatiu fill del Villatoro s´estan pansit rapidament fora de la menjadora

No estem per malbaratar talent ni per oblidar costums tan profundament arrelades

Catalunya primer com deia el patriarca del cla

#9.1 Montserrat, Barcelona, 15/06/2018 - 10:26

Tot queda a casa.... la germaneta del futbolista casada amb un exvocal del poder judicial, exdiputat i antic militant de convergència, que encara deu moure els fils per poder obsequiar a la seva damisel.la amb un regalet a costa de l'erari públic, i confirmar-se com l'últim Romeu del segle XX... i acontentar a la seva Julieta...

#8 seny, bcn, 14/06/2018 - 19:46

Se ha de aprender de los errores. Cada falsa propaganda separatista que difundan estas embajadas debe ser contrastada y desmentida por el ministerio de asuntos exteriores. No se puede dejar que vayan difundiendo mentiras sobre la realidad en Cataluña sin contestar.