Publicitat
Política · 28 de Maig de 2013. 14:49h.

La Generalitat replica un diari francès per la immersió

Antoni Castellà nega que la immersió "margini" als Erasmus, com afirmava Le Croix

La Generalitat replica un diari francès per la immersió

Carta de Castellà

El secretari d'Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha enviat una carta de rèplica al diari Le Croix, que dies enrere va es va mostrar crític amb la immersió lingüística, en considerar que marginava els alumnes extrangers que venien a estudiar a Catalunya.

Castellà considera que el diari "oferia una visió distorsionada de la realitat. Catalunya és el principal pol de coneixement del sud d’Europa i el tercer país de la Unió Europea pel que fa a la captació de fons comunitaris per a la recerca. I mai el català no ha esdevingut un obstacle per mantenir el prestigi i la capacitat d’atracció del nostre sistema".

"El català és la llengua oficial i pròpia de Catalunya i com a tal també ho és de les universitats catalanes, que l’adopten preferentment en la docència, sense perjudici d’un ús també notable del castellà i, cada vegada més, de l’anglès", apunta.

"Les universitats d’origen dels estudiants d’Erasmus coneixen perfectament el règim lingüístic del nostre sistema universitari i de la realitat lingüística del país i n’informen els estudiants abans de venir", afegeix.

En aquest sentit recorda que "Catalunya és un dels països de la Unió Europea amb més alumnes Erasmus d’acollida i en la darrera dècada ha incrementat un 20% el nombre d’estudiants d’arreu d’Europa que vénen a estudiar a les universitats catalanes".

"En aquest mateix període de temps, a més, el nostre país ha acollit més de 7.000 estudiants francesos. Catalunya es congratula que França sigui la tercera comunitat amb més alumnes a les nostres universitats. Mai el català no ha estat cap barrera com ho demostra el nivell d’internacionalització, amb un 40% d’alumnes de doctorat i un 30% d’alumnes de màster estrangers a les nostres universitats", conclou.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#10 Gongylus, Girona, 28/05/2013 - 22:00

Llegint el nivell dels comentaris a aquest article puc constatar que en aquest món hi ha molts prejudicis i rancúnia. La nostra llengua és el català, tan vàlida com qualsevol altra. A qui no li agradi, que no vingui.

#9 BEJOTA, bcn, 28/05/2013 - 19:41

La Generalitat ,pot dir missa.Lo d'enganyar , mentir ,etc. no cal al extrager ,Sr. Mas.El que hi ha ,ho sabem tots i ho saben fora.

#8 Sergi, sitges, 28/05/2013 - 18:46

Catalunya fent amigs!!!jajaa!!antes los españoles y ahora con los franceses...que poco inteligentes son!! pero claro??!!!quizas el jonqueras continua pensando que el ejercito frances esta encantado de proteger a catalunya!!!??.Si es que som el centre de L'univers els catayans de d'artagan

#7 Pepe, Barcelona, 28/05/2013 - 17:57

No cal ser molt llest per veure que un idioma minoritari és una traba per a la internacionalització d'un territori.
Amb els idiomes no es pot ser sentimental, s'ha de ser pragmàtic.

#7.1 E-ramon, Sabadell, 29/05/2013 - 20:42

Potser si que hauriem d'oblidar el castellà i passar-nos en massa a l'anglès.El castellà al món:per a tangos i corridos!

#6 Jordi, ,, 28/05/2013 - 16:57

Toda esta confusión viene por la palabra "Universitat". No puede ser "universal" una institución que no funciona a través de alguna "lingua franca".

#6.1 Gil i Poies, Girona, 28/05/2013 - 22:43

????