Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2008. 10:21h.

La Generalitat retirarà tota la simbologia franquista

"Una societat democràtica com la nostra és incompatible amb els símbols feixistes enaltidors"

La Generalitat retirarà tota la simbologia franquista

Els simbols feixistes seran retirats

El secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, ha anunciat que la Generalitat farà un inventari que recollirà tota la simbologia franquista que encara queda a Catalunya. Boada ha assegurat que "amb l’estudi a les mans, valorarem les actuacions que cal emprendre: l’extracció de l’espai públic, la col·locació de senyals contextualitzadors..etc". També ha recordat que "una societat democràtica com la nostra és incompatible amb els símbols feixistes enaltidors de la dictadura".

L’objectiu de l’estudi és facilitar l’aplicació de l’article 15 de la Llei de Memòria Històrica estatal, que insta les administracions públiques a "prendre mesures per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la insurrecció militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura". Sobre la llei, Boada ha reclamat al govern central que, "tot i el retard, desenvolupi el text amb un reglament que respongui fidelment a l’esperit de la llei i faciliti al màxim la consecució del objectius que s’hi recollien".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Aleix, Bcn, 10/10/2008 - 09:52

Fran..... xato.... on són les falç i martells en l'espai públic? Jo no n'he vist ni una! i em sembla molt bé que no hi siguin però no manipulis tu dient que hi ha símbols comunistes pels carrers quan no hi són!

#12 Fran, Llinars, 09/10/2008 - 18:00

I les estels i banderes de falç i martell no son simbols repressors de llibertats? quina doble moral i quina manera de manipular.

#11 Albert, Lleida, 09/10/2008 - 17:26

Doncs hauran de retirar totes les estelades, que representen un règim de terror: la república de Companys

#10 ganxet, reus, 09/10/2008 - 17:16

No ho crec, el tripartit es espanyolista i esta cagat de por.

#9 Andreu, Barcelona, 09/10/2008 - 16:42

también debería poner fin al genocidio cultural de la lengua castellana en las escuelas catalanas.